Find den rigtige autostol størrelse

Når du skal ud og finde den helt rigtige autostol til dit barn, finder du en række forskellige størrelser. Det er vigtigt, at du investerer i den korrekte autostol størrelse, der matcher dit barns behov. Med vores guide bliver du klogere på at vælge den rigtige autostol. Læs og lær mere her.

 

Tre forskellige autostol størrelser 

Du finder vores autostole i tre forskellige størrelser. Når dit barn vokser med årene, kræver dette også en ny autostol. Der fås følgende autostol størrelser:

  • Gruppe 0+ passer til 0-15 måneder 
  • Gruppe 1 passer til 9 måneder til fire år eller 9-18 kilo
  • Gruppe 2/3 passer til 3-12 årige eller 15-36 kilo 

Størrelserne på autostole tager udgangspunkt i dit barns vægt, men det er muligt at bruge autostolen længere tid. Vores autostole hos føtex.dk er alle sikkerhedsgodkendte og ECE-mærket, som er med til at øge sikkerheden og trygheden for dit barn. Se vores brede udvalg af autostole hos føtex.dk. Her finder du autostol i høj kvalitet og forskellige prisklasser.

Bliv klogere på autostol størrelser

En gruppe 0+ autostol størrelse anvendes til nyfødte. Her anbefales det, at autostolen placeres mod kørselsretningen på bagsædet. Derved beskyttes dit barn bedre i tilfælde af kollision.

I takt med, at dit barn vokser, kræver det også en ny autostol størrelse. Omkring de 9 måneder vil dit barn være i stand til at sidde selv, hvor komfort og sikkerheden skal være i top. Det anbefales også her, at autostolen vendes mod kørselsretningen.  

Når dit barn rammer omkring 15 kilo, skal autostolen skiftes ud igen. Det er nemlig påkrævet, at dit barn sidder på en autostol eller en godkendt selepude, indtil dit barn er over 135 centimeter. Denne autostol størrelse vendes med kørselsretningen, og det anbefales, at du bruger en autostol fremfor en siddepude i tilfælde af side kollision.

Læs også vores guide til valg af autostol, og lær mere omkring materiale, vedligeholdelse og meget mere.