Hvilken barnevogn skal du vælge?

Hvem ønsker ikke den bedste barnevogn til sin baby? Hos føtex.dk kan vi i hvert fald lide at hjælpe vores kunder, så de bliver tilfredse med deres køb – inklusive dig, der vil købe en barnevogn. Men hvilken barnevogn skal man vælge? Få hjælp til at vælge den rette barnevogn med vores syv gode overvejelser og råd om barnevogne.

7 overvejelser til hvilken barnevogn du skal vælge

At købe en barnevogn er en stor investering. Dog er det kun blevet sværere at finde ud af, hvilken barnevogn, du skal vælge. Der er nemlig mange forskellige prisklasser og modeller at vælge imellem. Det er derfor vigtigt, din barnevogn passer ind i dit og barnets behov i hverdagen. Vælg altid den vogn der passer bedst til din familie, og lad dig ikke påvirke af hvad andre forældre vælger.

  1. Hvilken størrelse skal barnevognen have? Skal du bære den op af trapper, have den med i offentlige transportmidler eller med i bilen? Alt efter størrelse vil det påvirke vægten på vognen. Er det en tung vogn, vil den være mere besværlig at transportere op og ned af trapper. Til gengæld vil sådan en vogn køre mere stabilt.

  2. Skal højden kunne justeres? Hvis højdeforskellen på mor og far er stor, kan det være en fordel at købe en barnevogn, hvor du kan justere højden, så den passer til begge forældre.

  3. Hvor længe vil du bruge barnevognen? Jo større liggemål, desto længere tid kan din baby eller barn ligge i barnevognen. Med et liggemål på 95 cm kan dit barn bruge barnevognen op til cirka tre år.

  4. Gå efter en barnevogn med vaskbart betræk. Det er en fordel, hvis betrækket i barnevognen kan blive taget af og vasket, da en barnevogn hurtigt kan blive beskidt. Vælg desuden en stor og rummelig varekurv til dine indkøb og pusletaske.

  5. Hvilken hjultype til barnevognen ønsker du? Skal barnevognen være til bykørsel, vil det være en fordel med drejelige hjul. Skal du derimod bruge den på grus- eller skovstier, hvor der er et ujævnt terræn, vil det give en bedre stabilitet og kørekomfort med store, faste hjul. Hjul med luft vil give en bedre affjedring, men her vil der også være risiko for punkteringer.

  6. Find en barnevogn med ventilationshuller. De er nemlig vigtige for, at der kan komme cirkulerende luft i barnevognen. Derudover er solsejl også en anvendelig funktion, så den lille kan bliver beskyttet mod solen.

  7. Er der inkluderet tilbehør til vognene? Det kan ofte være dyrt, hvis der ikke medfølger lift, madras, pusletaske mm. til din barnevogn. Så tjek altid hvad du får med i købet. Prisen kommer an på, hvor meget udstyr du gerne vil have med, og hvilken stil, du går efter.

 

Er du blevet klogere hvilken barnevogn, du skal vælge?

Med disse råd skulle du gerne have en fornemmelse af, hvad du som forældre bør overveje inden købet af en barnevogn. Har du taget stilling til disse råd, vil du kunne give dit barn den bedste start, når det omhandler transportmiddel. Se også vores store udvalg af babyudstyr.

Læs også vores guide, som er lavet i samarbejde med ForbrugerLaboratoriet, hvor Bente Foged forklarer, hvad du som forældre også skal tage stilling til, når du køber en barnevogn. Find den her.