Find den bedste dyne med den rigtige bæreevne

Vi bruger mange timer under vores dyne, hvorfor den også skal være tilpasset dine behov og præferencer. I jagten på en god dyne er der nogle punkter, som skal du skal overveje - herunder bæreevne og materiale. Læs vores guide på føtex.dk, så du kan finde den bedste dyne til dine behov.
 

Dyners bæreevne

En dynes bæreevne er en indikator på dynes isoleringsevne og varme. Jo højere bæreevnen er, jo bedre er isoleringsevnen og varmen. Dyners bæreevne måles på en skala fra 2-16, hvor 2 er det ringeste, og 16 er det bedste. En dyne med en høj bæreevnen er ofte let og luftig, som er behagelig til både sommer og vinter. Jo bedre dunkvaliteten og større dunprocenten er, jo højere er dundynens bæreevne. 

Samtidig er en dynes bæreevne også en indikator for kvaliteten af dynen. Det betyder også, at jo højere bæreevnen er, jo højere er prisen også. Vi anbefaler at vælge kvalitet fremfor kvantitet, så du får den bedste dyne, der er tilpasset dine behov.

Dynecertifikater 

Vores dyner på føtex.dk fås med to typer af dynecertifikater - OEKO-TEX og NOMITE. OEKO-TEX er et certifikat på, at der ikke er anvendt nogle kemiske stoffer i produktionen af dynen. NOMITE-certifikatet betyder, at dynen er allergivenlig. De dyner, du finder på føtex.dk, er alle OEKO-TEX certificeret.

Har du styr på de forskellige tekstilmærkninger?

Ønsker du at vide mere om OEKO-TEX og NOMITE-certificeringerne eller nogle af de andre mere gængse tekstil-mærkninger? Så har vi en guide over, hvad de enkelte mærkninger betyder og står for. På den måde kan du foretage et velinformeret valg. 

Dynematerialer 

Bæreevne gør sig kun gældende for dyner med naturfyld. Dynematerialer har forskellige egenskaber, som hver især har deres egne egenskaber. På føtex.dk finder du følgende typer af dynematerialer:

 

Klik ind på de forskellige typer af dynematerialer for at lære mere om deres evner, så du ved præcis, hvilken du skal vælge. Vi har lavet en dynetest, så du nemt kan finde den bedste dyne til dine behov. Det er også vigtigt, at du vedligeholder din dyne, så du kan få glæde af den i længere tid. Læs omkring vedligeholdelse af din dyne, så du ved præcis, hvordan du skal passe godt på din den.