Hvilken dyne skal du vælge? Læs vores guide her

Når du skal finde den helt rigtige dyne, så skal den naturligvis opfylde dine krav og behov til en dyne. Derfor har vi samlet en guide til, hvilken dyne du skal vælge. Læs vores guide her, hvor vi fortæller om de forskellige typer af dyner, så du ved præcis, hvilken dyne du skal vælge.

 

Gode råd til at finde den rigtige dyne

Hos føtex.dk finder du både forårs- og efterårsdyner samt helårs- og vinterdyner. Alt afhængigt af om du foretrækker en lun dyne eller en køligere dyne, skal du overveje hvilken type dyne, det er. 

Alle vores dyner hos føtex.dk er OEKO-TEX certificeret, som er dit bevis på, at der ikke er anvendt farlige stoffer i produktionen. Derudover er nogle af dynerne NOMITE certificeret, som betyder, at de er allergivenlige. Det skal du også være opmærksom på, om du har behov for. 

Du skal også overveje dynes bæreevne. Jo højere bæreevnen er, jo varmere er den. Bæreevnen måles fra 2-16, hvor 2 er det ringeste, og 16 er det bedste. Så foretrækker du, at din dyne skal være rigtig varm, mere kølig eller derimellem, skal du også tjekke bæreevnen.

Find den rigtige type dyne til dine behov

Blandt sortimentet af dyner finder du dyner med naturfyld. Her findes flere typer af dun, som hver især har sin specifikke egenskaber: 

  • Andedun: Her skal du være opmærksom på bæreevnen, da andedun er størrelsesmæssigt mindre end gåsedun. 
  • Gåsedun: Her får du en god dyne, hvor pris og kvalitet hænger sammen. Den har god isoleringsevne og generelt en høj bæreevne. 
  • Moskusdun: Her får du en dyne med småkroge, som sikrer en bedre isoleringsevne samt fugtabsorbering.  
  • Silkedyner: Her får du en dyne, som egner sig godt til både varme og køligere tider, fordi den har en unik tempererende evne.
  • Fiberdyner: Her får du et godt alternativ og en billigere dyne, som arter sig på samme måde som dun- eller silkedyner. Dog føles en fiberdyne mere varm. 

Alt afhængigt af dine specifikke behov og krav til en dyne, kan du finde den rigtige hos føtex.dk. Udforsk udvalget af dyner, og find en dyne i dag. Herinde finder du også vores guide til vedligeholdelse af din dyne.