Dyner & puder

Forkæl dig selv med en dyne og hovedpude i god kvalitet, så du kan sove godt om natten. Uanset om du søger en silkedyne, juniordyne, sommerdyne eller noget helt fjerde, så finder du et stort udvalg af kvalitetsdyner og puder herunder. 

Dyner og puder i bedste kvalitet fra kendte mærker

Vi bruger gennemsnitligt 7-9 timer i døgnet på søvn, og en god nattesøvn er vigtig for at du kan vågne frisk og veludhvilet. Alle dyner og puder i vores sortiment er Oeko-Tex certificerede, hvilket er din garanti for, at der ikke er skadelige stoffer i produktet. De fleste af vores dyner på føtex.dk er danskproducerede og allergivenlige. Vi har dyner fra nogle af de mest anerkendte brands, f.eks. Sirius, DANICA og Nordisk fjer, så her finder du dyner og puder for enhver smag og pengepung. Gå på jagt i vores sortiment og find den rigtige dyne og pude til dig selv og familien, så I alle kan opnå den optimale nattesøvn.

Dyner i alle de gængse størrelser

Der er mange faktorer der spiller ind, når du skal vælge den rigtige dyne; en af faktorerne er dynens størrelse. På føtex.dk har vi nøje udvalgt sortimentet – her finder du alle de gængse størrelser, så du kan finde den størrelse dyne, du har brug for:

  • Babydyne: 70 x 100 cm
  • Juniordyne: 100 x 140 cm
  • Voksen: 135 x 200 cm
  • Voksen ekstra længde: 135 x 220 cm
  • Dobbeltdyne ekstra længde: 200 x 220 cm

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse dyne du skal vælge, så prøv vores guide til dynestørrelse. På føtex.dk finder du et bredt udvalg af dyner i alle prisklasser, så du kan finde den dyne du gerne vil have til en rigtig god pris.
 

Dyner med forskellige typer fyld

Èn af de ting, der afgør en dynes kvalitet er dens fyld. Hvis du ikke allerede ved, hvilken type fyld du foretrækker, så kan du bruge vores guide til valg af dyne. I guiden fortæller vores dyneekspert Kristian om de forskellige typer fyld: naturfyld, dvs. dun (gåsedun, moskusdyn, gåsedun), fiberfyld og silkefyld.
 

Bæreevne – hvad er det?

Når man taler om dyner med dun bruges begrebet bæreevne til at forklare dynens evne til at isolere. Bæreevne angiver den mængde fjer eller dun der er i dynen og er derved et udtryk for, hvor varm, let og komfortabel dynen er.

Jo finere dun i en dyne, jo mere luft er der også i dynen. Da det er luft der isolerer, vil en dyne med fine dun have højere bæreevne end en dyne med grovere dun eller fjer. En tommelfingerregel er altså, at jo højere tal for bæreevne, desto bedre er dynen til at isolere. 

Lær mere om bæreevne i vores guide her.
 

Vælg dyne efter sæson – sommerdyne eller helårsdyne?

For at opnå den optimale søvn er det vigtigt med en dyne der giver dig en rette kropstemperatur. Dynen kan ses som nattens overtøj, og derfor kan det være rigtig fornuftigt at investere i både en sommerdyne og en vinterdyne, så du kan sove komfortabelt året rundt – du ville jo heller ikke gå rundt med vinterjakke midt om sommeren.
 

Vedligeholdelse af dyner – brug dyneekspertens guide

For at få din dyne til at holde så lang tid som muligt er det vigtigt at du vedligeholder den korrekt. Du kan selvfølgelig sende din dyne til rens, men du kan også sagtens vaske den selv. Derfor har vores dyneekspert lavet en brugervenlig guide med 5 trin til hvordan du vasker din dyne. I guiden giver dyneeksperten også små tips til den daglige vedligeholdelse af din dyne.