Ægte tæpper

Ægte tæpper er håndlavede tæpper lavet uden brug af maskine. Det betyder, at hvert enkelt tæppe er unikt, da det kan have enkelte skævheder i syningen. Køb dit ægte tæppe her på føtex.dk, hvor vi står 100 % inde for ægtheden af tæpperne i vores sortiment.

Nu kan du få ægte tæpper på føtex.dk

Der er en flere tusind år gammel tradition for at væve og knytte tæpper og denne tradition stammer oprindeligt fra mellemøsten og specielt det gamle Persien, det nuværende Iran, men også i omkring liggende områder og lande som Tyrkiet, Syrien, Kaukasus og centralasien er der blevet vævet og knyttet tæpper gennem mange århundreder.

Vi har et stort sortiment på føtex.dk med ægte tæpper. Primært har vi de traditionelle persiske tæpper som kan deles op i nomadetæpper og bytæpper, hvilket henviser til under hvilke forhold de traditionelt er blevet knyttet.

Alle ægte tæpper er unikke kvalitetstæpper, da de er knyttet efter århundreder gamle traditioner med hvert deres særpræg, og de er alle produceret i lokal persisk uld i forskellige grader af kvalitet.

Nomadetæpperne som f.eks. Kashgai, Afshar og Balutch bliver selv den dag i dag produceret af nomadestammer som vandrer fra sted til sted og knytter tæpperne ved hjælp af traditionelt håndarbejde.

Motiver og mønstre har typisk sit udspring i traditioner og historier og der er stor kunstnerisk kreativitet i tæpperne.

I mange provinser i Persien laves tæpperne i landsbyer, og her er Hamadan tæpperne fra området af samme navn meget typiske. Det er enkle tæpper med farverige flotte mønstre i forskellige kvaliteter.

De lidt mere eksklusive ægte tæpper som f.eks. Moud og Nain produceres typisk i byerne og er en smule mere ensartede i det. De knyttes tættere end nomadetæpperne og kvaliteten er helt i top med nogle flotte traditionelle mønstre. Nain tæpperne er f.eks. kendt for deres klare hvide og blå farver.

Uden for Persien produceres der også tæpper efter de gamle traditioner. F.eks. i Pakistan hvor man producerer de traditionelle pakistanske tæpper i hhv. Bokhara og Tekke mønstre. Tæpperne produceres af importeret uld, der er lidt blødere end f.eks de persiske uldgarner, og det giver tæppet et mere soft touch.

I Indien laves der utrolig flotte Täbriz, keshan og Bidjar mønstre i rigtig god uldkvalitet, hvor inspirationen er hentet fra de meget eksklusive persiske tæpper af samme navn.

Måske du ikke er helt sikker på, hvad der kendetegner et ægte tæppe? Det vigtigste er heldigvis også, at du synes, at ægte tæpper er flotte. Her på siden får du alligevel alt den baggrundsviden, du har brug for omkring ægte tæpper, og så får du adgang til vores store udvalg af ægte tæpper i flere forskellige farver, mønstre og størrelser. Snart kan du være et ægte tæppe rigere!

Der er noget særligt over ægte tæpper. De oser allerede af eksklusivitet, og når du så endelig får et ægte tæppe i hænderne, er det ikke længere muligt at tage fejl. Ægte tæpper er i en kvalitet ud over det sædvanlige, og ikke mange tæpper kan prale af samme nænsomme håndværk. Oplev de ægte tæpper med dine egne øjne her på siden, hvor vi har samlet nogle af de fineste ægte tæpper, der kan opstøves på markedet. De kan alle sammen blive dine til en rigtig god pris. Det er derfor blot med at finde dine favoritter og bestille dem hjem med det samme.
 

Hvad er ægte tæpper?

Ægte tæpper stammer typisk fra landene omkring det gamle Persien, og et ægte tæppe er kendetegnet ved, at det er håndvævet og ikke maskinsyet modsat mange andre typer af tæpper til hjemmet. Du er således garanteret, at dit ægte tæppe er lavet af et andet menneske og ikke af en maskine, når du vælger et af tæpperne her fra vores store udvalg. Det har også den betydning, at ikke to ægte tæpper er ens, hvorved hvert enkelt tæppe er unikt. Det giver en særlig charme, at dit tæppe på den måde er ”one of a kind”.
 

Køb dine ægte tæpper online på føtex.dk

Er du blevet lun på et eller flere af vores ægte tæpper? Så er der heldigvis ikke langt fra drøm til virkelighed online her på føtex.dk, hvor du kan få drømmen om et ægte tæppe opfyldt med bare få klik med musen. Gå på opdagelse i sortimentet, og bestil de ægte tæpper du bedst kan lide.

Bestil dit nye ægte tæppe i dag, og få et tæppe til stuen eller soveværelset, der er helt unikt, og som ingen kan få helt magen til. Indret med andre møbler og boliginteriør til hjemmet, men giv dit ægte tæppe en central placering. Det vil give en ganske særlig stemning til rummet, uanset hvilket rum i din bolig du vælger at placere det i. Vi glæder os til at se, hvilket af vores mange ægte tæpper du vælger!