Kender du forskellen?

Lær forskellen mellem Watt, lumen og Kelvin.

Hvis du ikke i forvejen er ultra skarp i strøm, lys og energi kan det godt være svært at vide hvad de forskellige ting betyder. Med andre ord - Hvis du kun kender Watt, som efternavnet på en racerkører og tror at Lumen er en by i Tyskland, så fat mod. Vi skal nok hjælpe dig på rette vej.

WATT

Watt er måleenheden for effekt. Effekten er også bedre betegnet som den mængde af energi pæren bruger til at udsende lyset. Derfor vil mange ofte kunne se en mindre mængde WATT på energisparepærer end på andre. Jo mindre WATT des mindre strøm bliver der brugt.

Lumen

Lumen bruges til at beskrive den mængde af lys som pæren afgiver. Jo højere lumen der er på en pære jo kraftigere et lys. Den lumen, der er angivet på en pære, er den mængde lys som pæren udsender så længe pæren er ny. Det skal forventes at dette aftager, jo længere levetiden på pæren er.

Kelvin

Kelvin er en enhed man bruger til at beskrive hvilken farve pæren lyser i. Med farve mener vi ikke rød, gul og grøn men derimod varme, neutrale og kolde nuancer. Jo højere Kelvin i en pære jo koldere en farve.

  • 2700 - 3000    Varme farver
  • 3300 - 5000    Neutrale farver
  • over 5000        Kolde farver.


Nu er du rustet på, til enten at blære dig med din nye viden til den næste familiefest, eller du kan gå direkte ind til vores autopærer og købe en ny pære til din bil, og faktisk vide hvad du køber.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.