Typer af elektriske save

Læs mere om de forskellige typer af elektriske save og deres funktioner

En elektrisk sav er ikke bare en elektrisk sav. Der findes flere forskellige typer, som alle tjener forskellige formål. Her kan du læse mere om de forskellige typer af elektriske save, så du kan finde den, som passer til dig.

Stiksav

En stiksav er en alsidig elektrisk sav, som kan bruges til flere forskellige formål og til flere forskellige materialer. Vær dog opmærksom på, at du bruger en klinge, som er beregnet til det materiale, som du skal save i. På den måde passer du bedst på stiksaven og får det pæneste resultat.

Du kan vælge at investere i en stiksav med pendulfunktion. I så fald får du en hurtigere skærehastighed og en geringsfunktion, som gør, at du kan slære i vinkler.

Bajonetsav

Bajonetsaven er god til kraftigere materialer og grovere projekter som for eksempel nedrivning. Bajonetsaven kan også bruges til flere forskellige materialer. Det afhænger blot af klingen, du bruger.

Rundsav

En rundsav er et godt værktøj til at lave præcisionssnit over længere afstande eller til at dele større planker præcist til mindre planker. Står du overfor at bygge din egen træterrasse eller bygge dit eget plankebord, vil en rundsav være et uundværligt stykke værktøj.

Når du vælger en rundsav, skal du gøre op med dig selv, om du vil investerer noget ekstra og få med støvudsugning, justerbar skæredybde og gering.

Rundsaven fås både som en håndhold og bordmonteret udgave.

Dyksav

En dyksav minder på mange måder om en rundsav. Men den har som oftest flere funktioner, samt en skæreskinne, så du sikrer et rent snit.

Kap/geringssav

En kap/geringssav er et fantastisk værktøj til præcisionssnit eller hvis der skal saves i smig. Kap/geringssaven er monteret på et stativ og fås ikke som håndholdt.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.