Guide til at finde den rigtige slibemaskine

Du finder slibemaskiner i forskellige typer, som egner sig godt til forskellige typer af opgaver. Det er derfor vigtigt, at du finder den rigtige type slibemaskine til den opgave, du skal lave. Vi har samlet en guide til at navigere gennem slibemaskinerne, så du kan vælge den korrekte slibemaskine.

 

Slibemaskiner til grovslibning 

Hvis du står med helt råt træ, skal det grovslibes, før det skal bruges. Her anbefaler vi, at du bruger en elhøvl, som nemt og hurtigt sliber det grove af træet. Grovslibning kan også bruges til at fjerne lak eller farve fra træet, hvor det anbefales, at du bruger en båndsliber.

Slibemaskiner til finslibning 

Efter du eventuelt har grovslebet dit træ, skal du måske også finslibe det. Her findes en række forskellige slibemaskiner, som har forskellige formål, du kan drage nytte af. Skal du have gjort overflade på dit grovslebet træ bedre, kan du bruge en rystepudser, excentersliber eller en slibemus. Disse vil være et godt valg til finslibning af træ. 

En anden slibemaskine til træ, som du burde overveje, er en multisliber. Denne kan både fungerer som en rystepudser, excentersliber og en slibemus. På den måde får du alt i én slibemaskine.

 

Slibemaskiner til andre formål

Det er også værd at nævne mulitcutter og vinkelsliber til dine opgaver. En multicutter kan både slibe, skrabe og skære og giver dig dermed et elværktøj i én. En vinkelsliber kan både skære i sten og metal, som gør det meget alsidigt og kan bruges til mange funktioner. Vær opmærksom på, at en vinkelsliber både larmer, støver og gnistrer, så vi anbefaler, at du anskaffer beskyttelsesbriller og eventuelt høreværn. 

Se hele udvalget af slibemaskiner og elværktøj hos føtex.dk.