Opbevaring af pejsebrænde


Læs gode råd om opbevaring af dit pejsebrænde

Uanset om du køber lufttørret eller ovntørret brænde, skal brændet opbevaret tørt, efter leveringen. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du bedst opbevarer dit pejsebrænde hjemme hos dig.

Opbevar træet tørt og ventileret

Brænde skal naturligvis opbevares i læ for regn og sne. En garage, carport eller et decideret brændeskur er ideelt til formålet. Her skærmes træet fra nedbør, og samtidig er der stadig en god ventilation, der sikrer at brændet fortsat kan tørre.

Det er også en rigtig god idé at stable brændet op, da det er med til at sikre en optimal venlitaion. Så tag dig tiden til at få lagt brændet rigtigt på plads.

Få pejsebrændet ind hurtigst muligt

Når du modtager dit brænde, er det vigtigt at få det ind i brændeskuret hurtigst muligt. Dermed undgår du, at træet får fugt og du må vente længere tid med at kunne tage det i brug.

 Ovntørret pejsebrænde, der har stået ude i regn, indtil du har haft til til at flytte det ind vil få overfladefugt. Men hvis træet ikke står ude mere end et par dage, vil fugten udelukkende blive på overfladen og hurtigt fordampe igen, når træet kommer i tørvejr. Men hvis du lader træet stå ude, vil det suge mere fugt. Og fugtigt brænde er ikke optimalt for din brændeovn. Så sørg for at få brændet ind.

Kan træet opbevares indenfor?

Hvis du har et tørt rum i fx en kælder, hvor der kan skabes konstant god ventilation til træet, kan du i princippet godt opbevare træet indendørs. Vi anbefaler dog, at du opbevarer dit pejsebrænde i et skur udendørs, da du på den måde giver brændet de bedst vilkår for tørring, og du undgår at fugt fra især lufttørret brænde kommer ind i din bolig og forringer indeklimaet. 

 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.