Opbevaring af træpiller


Læs mere om opbevaring af træpiller

Træpiller er fremstillet af sammenpresset savsmuld. Det betyder, at hvis de udsættes for fugt, vil pillerne hurtigt opsuge fugten og dermed blive ødelagt. Hvis træpillerne bliver meget våde, vil de smuldre og gå i opløsning. Derfor er det meget vigtigt, at træpiller opbevares helt tørt.

Når du køber træpillerne på Bilka.dk er de pakket i praktiske sække med ca. 15 kg i hver sæk. Det gør træpillerne lette at håndtere, ligesom opbevaring af træpillerne bliver lettere, når man kan placere sækkene forskellige steder.

Sækkene er dog ikke 100% vandtætte, så derfor kan træpillerne ikke tåle at stå frit udendørs, da fugten stadig kan trænge ind til træpillerne og ødelægge dem.

Sørg for god ventialtion på opbevaringsstedet

En optimalt opbevaringsplads for træpiller vil være i en tør lade eller et udhus, hvor man kan afskærme træpillerne fuldstændig fra fugt. Mindre mængder træpiller kan også opbevares i et godt ventileret rum i eksempelvis en kælder. Men vær opmærksom på, at der netop skal være en rigtig god ventilation på opbevaringsstedet. En større mængde træpiller kan få niveauet af kulilte til at stige, hvilket kan være sundhedsskadeligt, hvis niveauet bliver meget højt.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.