Få varmen med en brændeovn eller en pilleovn

Her finder du vores aktuelle udvalg af lækre og billige brændeovne af høj kvalitet. Med en brændeovn får du mulighed for at skrue op for hyggen derhjemme, samt spare nogle penge på din varmeregning. Se udvalget af brændeovne herunder.

Hvorfor vælge en ny brændeovn?

Der er et hav af grunde til vælge en brændeovn til sit hjem. For mange mennesker bliver området omkring brændeovnen til den hyggeligste del af hjemmet i de kolde og grå vintermåneder.

Foruden hyggen kan det også betale sig for rigtig mange at udstyre boligen med en alternativ varmekilde. Dette vil tydeligt kunne ses på varmeregningen, da du substiturer din el-varme eller fjernvarme med varmen fra din brændeovn.

Du kan også bruge varmen fra din brændeovn til at supplere den primære varmekilde, hvis den ganske enkelt ikke slår til alene.
 

Værd at vide, inden du erhverver dig en brændeovn

Brændeovne kommer i mange forskellige udtryk og designs. Modellerne på føtex.dk har alle det til fælles, at der er tale om moderne konvektionsbrændeovne, hvilket betyder, at brændeovnen giver en dejlig og ensartet varme i rummet.

Konvektionsbrændeovne er opbygget i to lag metal, og det er luften mellem disse to lag, der opvarmes af brændkammeret. Denne luft stiger opad, samtidig med at køligere luft automatisk trækkes ind i bunden af ovnen. Det skaber cirkulation og opvarmet luft, og derved opnår du en god opvarmning af luften i hele lokalet. Det er en langt mere effektiv opvarmning end ældre brændeovne, der typisk opvarmede rummet ved hjælp af strålevarme. Dermed kan der også være rigtig god fornuft i at udskifte din gamle brændeovn med en nyere model. 

Valget af din brændeovn afhænger meget af størrelsen på dit hjem, samt de rum brændeovnen skal varme op. Hvis brændeovnens formål er at supplere den primære varmekilde, så anbefaler vi en brændeovn med en effekt på 3-5 Kw. De fleste af modellerne på føtex.dk har en effekt på 5 Kw, hvilket er ideelt til suplement af en anden varmekilde.

Foruden de praktiske overvejelser, skal du også have hjemmets indretning med i tankerne, når du vælger en brændeovn, så du sikrer dig at brændeovnen passer ind i indretningen