Få 2000 kr i tilskud når du skrotter dn gamle brændeovn

Udskift din gamle brændeovn til en ny miljøvenlig model

Ejer du en brændeovn, der er produceret før 1990, kan du søge tilskud i Miljøministeriets skrotningspulje, hvis du vælger at udskifte din brændeovn til ny og miljøvenlig model.

Hvad går skrotningsordningen ud på?

Kort fortalt er formålet med puljen at få udskiftet de gamle brændeovne, der står for en stor del af den forurening,  der er forårsaget af brændeovne. Derfor er der i puljen afsat 45 millioner kroner, der fordeles efter først-til-mølle-princippet til ejere af gamle brændeovne, der vælger at skrotte den gamle brændeovn.

En gammel brændeovn forurener op til 5 gange så meget som en ny, svanemærket brændeovn. Og derudover er de nye og moderne brændeovne ofte langt mere effektive end de gamle modeller. Derfor er det sund fornuft både for miljøet og for privatøkonomien at få udskiftet den gamle brændeovn.

Hvem kan få tilskud fra skrotningspuljen?

For at få tilskud til skrotning af din brændeovn, skal følgende 3 kriterier være opfyldt.

  • Brændeovnen skrottes og der er udarbejdet skrotningsattest
  • Brændeovnen er produceret i 1990 eller tidligere
  • Brændeovnen har været i brug på adressen ved offentliggørelsen af skrotningsordningen 29. oktober 2015.

Hvordan søger man om midlerne i skrotningspuljen?

Ansøgningen foregår elektronisk og du skal benytte NEM-ID til ansøgningen. Inden du påbegynder ansøgningen, skal din skorstensfejer desuden have udfærdiget en skrotningsattest for din gamle brændeovn. Skulle du være i tvivl om, hvor gammel din nuværende brændeovn er, kan skorstensfejeren også hjælpe dig med at aldersbestemme den for dig. Og skulle brændeovnen være produceret i 1990 eller tidligere, kan han samtidig udfærdige skrotningsattesten for dig.

Med den i hånden er du klar til at søge om tilskud til skrotning af den gamle brændeovn. Du skal blot gå til Miljøministeriets ansøgningsportal, så er du nemt i gang.

Ansøgningsportalen 

Vil du læse mere om ordningen, kan du finde mere information på: Miljøstyrelsens hjemmeside

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.