Aluminiumstel eller stålstel?

Læs om fordele og ulemperne ved at vælge en cykel med aluminium- eller stålstel

Mange folk er stadig i tvivl om, hvorvidt de skal vælge en cykel med aluminiumstel eller stålstel, og hvorfor det egentlig betyder noget - metal er ved metal? Men metal er ikke bare metal ved valget af cykel. Derfor kan du her læse om, hvilke fordele og ulemter, der er ved henholdsvis aluminiumstel og stålstel, som vores cykler har her på føtex.dk. 

Cyklens vægt

En af forskellene på aluminiumstel og stålstel er vægten på cyklen. Et aluminiumstel er lettere end et stålstel, så hvis du cykler meget i din hverdag, eller cykler længere distancer, vil et aluminiumstel klart være at foretrække for dig. Hvis du derimod bruger til cykel til at handle nede om hjørnet, kan en cykel med stålstel være fin for dig. 

Prisen på cyklen

Her på føtex.dk er cykler med stålstel billigere end cykler med aluminiumstel. Derfor kan det godt betale sig, at vælge en cykel med stålstel, hvis du ikke cykler så meget, eller kun cykler kortere distancer. 

Komforten, når du cykler

Der er forskel på metallers konstruktion, så som bøjelighed. Derfor kan aluminiumstellet for nogle godt føles stivere, mens stål kan føles mere eftergivende. Det er dog langt fra alle, som kan mærke denne forskel, når de cykler, så dette bør ikke have den store indflydelse på dit valg.

Risiko for rustdannelse

Et af de vigtigste parametre, når du vælger din cykel er risiko for rustdannelse på stellet. På en aluminiumstel med den rette overfladebehandling er rustdannelse ikke et problem. Derimod er der større risiko for rustdannelse på en cykel med stålstel. Det kan derfor godt betale sig, at vælge en cykel med aluminiumstel, så cyklen holder længere. 

Dermed er den vigtigste overvejelse, du skal gøre dig, hvor meget og hvor ofte du cykler, og vælge en cykel med det stel, som passer bedst til dit behov. 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.