Sådan vælger du bærbar computer

Gode råd og vejledning til at vælge den rigtige bærbare computer

  Er du i tvivl om, hvilken bærbar der egner sig til dit behov? Eller synes du det er en jungle at finde rundt i diverse specifikationer, størrelser og typer?  Så har vi prøvet af hjælpe dig lidt på vej!

Læs denne guide i miniformat for at træffe det rigtige valg, eller klik her for at læse guiden i fuld længde.

 

Hvilken størrelse og skærm har jeg brug for?

Vi anbefaler en max størrelse på 15,6”, hvis formålet er at have en studiebærbar, som egner sig til at lægge i tasken og tage med. Derudover undgår du de tungeste bærbare der belaster både ryg og plads i rygsækken.

13,3” og 14”: Her får du ofte en lav vægt, mulighed for et ultra tyndt design og ofte en lang batteritid(afhænger dog af øvrigt hardware).

15,6”: God størrelse skærm der kan give en rigtig god oplevelse ved brug i flere timer i streg. Derudover får du et tastatur i fuld størrelse med numeriske taster, der giver en mere ergonomisk tasteoplevelse.

17,3": Stort skærn der er behagelig at arbejde med eller spille spil på. Egner sig bedst til ksrivebordet, og kommer med tastatur i fuld størrelse.

Derudover er det vigtigt at tage skærmens opløsning til overvejelse. Skærmen på en bærbar følger de traditionelle opløsninger, du kender fra TV fra HD op og til Ultra HD. Vi anbefaler en Full HD opløsning for at få det skarpeste billede og masser af plads på skrivebordet når du arbejder på studiet.

 

Valg af processor:

 

Bærbare kan findes i mange forskellige prislejer og disse afhænger i høj grad af processoren, der er det centrale komponent i computeren. Vi anbefaler en bærbar med minimum Intel Core i3 eller AMD A8 processor, hvis du ønsker en bærbar, der kan udføre mange forskellige opgaver – og flere på samme tid. Mindre processorer kan også gøre tricket, men kan begrænse dine muligheder for at udføre flere opgaver samtidig – eksempelvis have flere browsere, officeprogrammer og musik åbnet på samme tid – i hvert fald uden at bemærke begrænsninger på ydeevnen. 

De forskellige processorer kan grundlæggende rangeres således:

  1. Intel Core i7 - Klarer alle opgaver uden problemer - også spil og videoredigering.
  2. Intel Core i5 - Klarer de fleste opgaver uden problemer.
  3. Intel Core i3 - Solid ydelse til at løse mange behov.
  4. Intel Pentium - Fornuftig ydelse, hvor du får meget for pengene.
  5. Intel Celeron - Egner sig bedst til computere til hverdagsbrug. 

Du finder også processorer fra AMD, som rangeres således:

  1. AMD A10 - Klarer alle opgaver uden problemer - også spil og videoredigering..
  2. AMD A8 - Solid ydelse der klarer de fleste opgaver.
  3. AMD A6 - Fornuftig ydelse og egner sig bedst til hverdagsbrug.
     

Hvilken harddisk skal jeg foretrække?

Der findes overordnet 4 forskellige harddiske, og det afhænger selvfølgelig af behov ift. hvilken du har brug for. Herunder følger de vigtigste kendetegn for de forskellige harddisktyper:

HDD: Den klassiske harddisk. Relativt billig men findes ofte i store størrelser til opbevaring af mange filer.

SSD: Den nyeste type harddisk der vinder mere og mere frem. Du får lynhurtig opstart af din bærbar på få sekunder og lynhurtig håndtering af programmer. En SSD er ofte lidt dyrere end HDD, og findes i størrelsen 96 GB-512 GB.

Flash: Findes ofte i de billigere modeller, og giver også en hurtig oplevelse. Her kan du dog hurtigt komme til at mangle lagerplads, men kan kompensere ved at købe plads i skyen eller ved en ekstern harddisk.

VI anbefaler en bærbar med SSD harddisk, så du får den bedst mulige oplevelse af dit styresystem og er sikret ift. den fremtidige udvikling på bærbare.


RAM - Din computers interne hukommelse

RAM bruges som din bærbars interne hukommelse til drift af åbne programmer og multitasking og findes mellem 2 GB og 32 GB:

2 GB - Bruges kun de mest basale opgaver.

4 GB - God til hverdagsopgaverne og internetsurf, musik osv.

8 GB - Stærkt til multitasking og flere opgaver samtidig. 

Over 8 GB - Perfekt til spil og de mest krævende opgaver.

Vi anbefaler en bærbar med minimum 8 GB for at sikre dig de bedste muligheder for både at køre store, krævende programmer og samtidig give de bedste muligheder for multitasking. 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.