Vælg den rigtige TV-størrelse

Trænger dit TV til en opgradering, men er du faret vild i junglen af TV-størrelser og anbefalinger af, hvor langt væk du skal sidde for at få optimalt udbytte af dit nye TV? Så fortvivl ej. Læs med her, og bliv klogere på tv-størrelser og afstande. 

Tv-størrelse og afstand til TV’et

Selvom at du bør vælge TV-størrelsen ud fra den afstand, hvor du sidder, til der hvor TV’et er placeret, findes der ikke et entydigt svar på, hvor langt du bør sidde derfra. Vi har dog samlet nogle gode råd, som i høj grad kan betale sig at tage udgangspunkt i. Se vores vejledende tabel og find lige netop dét TV, der passer perfekt til dig og dit hjem.

Størrelsen på et TV angives i tommer (“). Målet der angives, er skærmens diagonale mål i tommer. En tomme er 2,54 cm. 

Hvis din afstand til TV’et er mindre end det, vi har anbefalet, kan du med fordel overveje et ULTRA HD 4K TV, hvor udbyttet bliver ekstra stort, når du sidder tæt på skærmen. 

Placering af dit nye TV

Udover at TV-størrelsen og afstanden dertil er vigtig at overveje, bør du også tænke over placeringen af TV’et. Eksempelvis må det være at foretrække, at TV’et ikke er en i en højde, hvor du kan få ondt i nakken. Det kan jo være, at du kommer til at bruge mange timer foran den smarte nye skærm.

Der er flere aspekter, der skal tages til overvejelse i forbindelse med et køb af at nyt TV. Vil du have TV’et hængt op på væggen? Skal det stå på en hip kommode, som kan skjule diverse ledninger? Det kan også være, at du vil streame spændende film fra din smartphone, computer eller tablet? Find det rigtige tilbehør her og få en fantastisk TV-oplevelse.