Hvilken romaskine skal du vælge?


Gode råd til at vælge den rigtige romaskine

Når du skal vælge en ny romaskine, er det vgtigt, at du på forhånd har karlagt dine behov. Hvis du skal bruge romaskinen meget, skal du vælge en anden romaskine, end hvis du har planer om at bruge romaskinen måske 2 gange om ugen.

Jo højere du er jo flere fordele får du af en større model

Det giver næsten sig selv, at en fysisik stor person vil have mere glæde af at vælge en af de større modeller i forhold til en lille model. På de mindre og ofte også prisbillige modeller, er glideskinnen ofte en smule kortere end på de større og lidt dyrere modeller. Så hvis du er over 180 cm, vil det være væsentligt at vælge en af de større modeller. Vægten af maskinen kan også have stor betydning, hvis du selv er fysisk stor. En lille maskine kan komme til at føles ustabil, når du lægger krafter i. Og det kan være forstyrrende for effektiv træning.

Vælg mellem forskellige former for modstand

Der er stor forskel på modstandstypen mellem de forskellige romaskiner. 

De billige modeller er typisk forsynet med en form for kædetræk. Hvis du ikke skal bruge maskinen til intensiv træning mange gange om ugen, kan dette sagtens opfylde dine behov. Hvis du derimod kommer til at bruge romaskinen ofte, kan du få en bedre og mere jævn oplevelse ved at vælge en maskine med magnetisk eller elektronisk modstand, der giver lidt flere muligheder for at variere træningen.

Skal det være helt luksus, bør du overveje en semiprofessionel maskine med luftmodstand. Det giver den mest livagtige fornemmelse og dermed den bedste rooplevelse. Til gengæld vil denne type også være væsentligt dyrere.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.