Din guide: Cykelstørrelser til børn

Er det tid til, at dit barn skal lære at køre på cykel? Måske er den nuværende cykel blevet for lille? Slidt? Eller måske er den gået i stykker? Der kan være mange grunde til, at dit barn har brug for en ny cykel. For at hjælpe dig lidt på vej kan du herunder blive klogere på cykelstørrelserne til børn. 

Hvilken størrelse skal børnecyklen være? 

Det kan være fristende at købe en cykel, som dit barn eller dine børn kan vokse med. Det er dog yderst vigtigt, at cyklen passer til dit barn, da en for stor cykel kan medføre, at dit barn mister balancen og falder og slår sig. Derimod sikrer den korrekte cykelstørrelse, at dit barn undgår belastning af nakke, skuldre og ryg, samt at han eller hun vil have bedre kontrol over cyklen. 

Når en børnecykel passer i højden, skal dit barn gerne kunne nå jorden med begge fødder samtidig, når han eller hun sidder på sadlen. På den måde er det nemmere at bevare kontrollen over cyklen. Ved hjælp af et målebånd og vores størrelsesguide kan du finde netop den cykelstørrelse, der passer bedst til dit barn.

Sådan finder du den rigtige cykelstørrelse til dit barn

Nedenstående størrelsesguide er dog vejledende, for selvom to børn har samme højde, betyder det ikke nødvendigvis, at de skal have samme cykelstørrelse, da børnenes kropsbygning kan være meget forskellige. Eksempelvis kan der være forskel på overkroppens bygning, som er en anden faktor, der har indflydelse på valget af cykelstørrelser.

 

Størrelsesguide til børnecykler:

Du kan selv regne dig frem til hvilken størrelse cykel, dit barn skal have. Det gør du ved at måle indersiden af dit ben – altså din skridtlængde. Skridtlængden fortæller, hvad dit stel cirka skal måle, og dermed hvad den korrekte stelstørrelse på cyklen er for dig. Du kan også gange din skridtlængde med 0,62 for et cirka resultat på stelstørrelsen: 0,62 x skridtlængde = stelstørrelse.

Du kan også se vores tabel herunder!

Er du stadig i tvivl efter, at du har læst dette, er det bedre at vælge en mindre cykelstørrelse, da der således er bedre muligheder for at tilpasse og justere cyklen. Vigtigst er det, at cyklen bliver tilpasset dit barn og ikke omvendt.

I øvrigt har vi også spændende cykeltilbehør samt cykelhjelme til børn, så du trygt kan lade dit barn trille afsted på sin nye cykel. 

Du skal være opmærksom på, at oversigterne ikke er en facitliste, men blot vejledende ud fra årets sortiment og generelle tommelfingerregler. For selv om to personer har samme højde eller alder, betyder det ikke altid, at de skal have samme cykelstørrelse. Andre faktorer som overkroppens bygning, skridtstørrelse og sadelhøjde spiller nemlig også ind.