Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?


Få gode råd til at vælge den rigtige crosstrainer

Der findes et væld af forskellige crosstrainere, så det kan være lidt uoverskueligt at finde den rigtige model. Vi har samlet to gode råd her, der kan gøre det lidt lettere for dig at vælge den rigtige crosstrainer.

Vælg crosstrainer baseret på dine ambitioner

Hvilken crosstrainer der passer bedst til dig, afhænger i høj grad af, hvilke mål du har med din træning og hvilke forventninger du har til brugen.

Forventer du at komme til at bruge crosstraineren et par gange om uge? Skal den benyttes som supplement til anden træning? I så fald kan du med ro i sindet vælge en af de lidt mindre og lidt billigere modeller. 

De er ideelle til dig, der samlet set kommer til at bruge crosstraineren måske 2 timer om ugen fordelt på 2-3 træningspas. Her vil du få et gedigent produkt, hvor der dog ikke er plads til avancerede funktioner som træningsprogrammer, flere forskellige brugerprofiler og lignende. 

Samtidig er denne type crosstrainere ikke designet til intensivt brug i mange timer om ugen. I så fald vil maskinens levetid blive forholdsvist kort. Derfor er det en rigtig god idé at vælge en af de lidt større og dyrere maskiner, hvis du har planer om at bruge maskinen meget.

Hvis du har en målsætning om at bruge din crosstrainer intensivt flere timer om ugen. Så er et rigtig godt råd at vælge en af de større og derfor lidt dyrere maskiner. Disse er bygget en anelse mere robust, hvilket vil gøre dem mere modstandsdygtige overfor slid. Samtidig har de større maskiner som udgangspunkt en bedre brugerkomfort, hvilket er vigtigt, hvis du vil bruge maskinen meget.

De dyrere modeller har ofte også flere indstillingsmuligheder, flere modstandsniveauer og mange af dem vil desuden have en træningscomputer, hvor du kan lave dit eget træningsprogram.

Vælg en crosstrainer der passer til din fysik

Er du 2 meter høj vil du opleve at komforten på en af de små maskiner vil være væsentligt dårligere end på en stor model. De store modeller har typisk også højere grænser for brugervægt end de mindre modeller.

Crosstrainerens levetid handler om både brugen og brugeren. Dvs. hvis du er fysisk stor kan det betale sig at vælge en lidt mere robust model, der kan holde til lidt mere.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.