Valg af autostol

Få hjælp til at vælge den perfekte autostol dit barn.

 Værd at vide når du skal vælge autostol

Når du skal finde den perfekte autostol til dit barn, kan de mange muligheder hurtigt fremstå som værende uoverskuelig, især hvis det er første gang du skal vælge. 

Her giver vi dig et hurtigt overblik, der kan være med til at gøre din endelige beslutning nemmere. 

Sele eller Isofix? 

Isofix er et monteringssystem der findes i de fleste nyere biler. Her fastsættes stolen direkte til hægterne i sædet af bilen. Det giver både en lettere, men også mere sikker fastspænding af stolen. Hvis du ikke har en bil med isofix skal du vælge en autostol med selemontering. Selemonteringen af autostolen kan være ligeså let som isofix, men det er vigtig at sikre dig at du har fastmonteret autostolen korrekt. 

Vedligeholdelse

En autostol kan hurtig blive beskidt og der er derfor en god ide at holde øje med, om betrækket er vand- og skidtafvisende eller om det endda er vaskbart. Jo bedre du vedligeholder din autostol, jo længere kan du gøre brug af den. 

Bekvemmelighed

En anden vigtig faktor når du vælger en autostol, er at sikre dig at du kan spænde selerne tilpas, så dit barn både sidder godt, men ikke selv kan rykke på selerne. Hvis selerne ikke er strammet tiltrækkeligt, kan disse falde ned over skulderne, hvilket er med til at mindske sikkerhedsniveauet. Desuden kender vi jo selv til ubehaget det medfølger, at selen ikke sidder korrekt.

 

Når du har gjort op med dig selv hvilke af disse kvaliteter der passer bedst til dit behov er du nu væsentlig tættere på at købe din nye autostol. 

 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.