Størrelsesguide til autostol

Bliv klogere på de forskellige størrelser af autostole her

Når du køber en autostol til dit barn, kan du vælge mellem tre forskellige størrelsesgrupper. Alle størrelsesgrupper tager udgangspunkt i dit barns vægt, men flere autostole kan du bruge i længere tid.

Gruppe 0+ (0-15 måneder eller 0-13 kilo)

Autostole i denne størrelsesgruppe anvendes til nyfødte børn, og kan bruges indtil barnet bliver 15 måneder gammelt. Det anbefales at autostole i denne gruppe placeres på sædet, imod kørselsretningen, for at beskyttes barnet bedre, i tilfælde af frontal kollision. Det er mest sikkert, at denne type af autostol placeres på bagsædet, men nogle af dem kan også sættes på forsædet, så længe airbaggen er slået fra.

Gruppe 1 (9måneder til 4 år eller 9-18 kilo)

Barnet er stort nok til at rykke videre til den næste gruppe autostolen når han eller hun er i stand til at sidde selv. Dette passer oftest også med at barnet er omkring de 9 måneder. Ligesom i størrelsesgruppe 0+ kan denne type autostole både vende fremad eller bagud alt efter præference, men i tilfælde af frontal kollision er det bedst hvis autostolen er vendt bagud. Autostolene varierer i design, og størrelser, hvilket er med til både at fremme komfort og sikkerhed for netop dit barn.

Gruppe 2/3 ( 3-12 år eller 15-36 kilo)

Når barnet når omkring de 15 kilo er det igen på tide at skifte autostolen ud med en ny. Det er påkrævet at barnet sidder i en autostol eller på en godkendt selepude indtil han eller hun er over 135 centimeter høj. Først efter barnet har nået denne højde kan han eller hun sidde i bilen uden brug af en pude eller stol. Denne type stol eller pude vender man fremad, da barnet er for langt til at sidde bagud vendt. Barnet er bedre beskyttet mod side kollision ved brug af en autostol, end en siddepude. 
 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.