Hvilken barnevogn skal du vælge?

Få hjælp til at vælge den rette barnevogn.

Tænk altid på dit behov som forælder også!

At købe en barnevogn er en stor investering, og der findes mange forskellige prisklasser og modeller at vælge imellem. Det er derfor vigtigt at have fokus på, at vognen skal passe ind i dit og dit barns behov i hverdagen. Vælg altid den vogn der passer bedst til din familie, og lad dig ikke påvirke af hvad andre forældre vælger. 

Overvejelser du som forældre bør gøre dig inden købet:

  • Hvilken størrelse skal barnevognen have. Skal I bære den op af trapper, med i offentlig transportmidler eller kunne pakkes ned i en bil? Disse overvejelser vil påvirke størrelsen på vognen og dermed også vægten. Er det en tung vogn, vil den være mere besværlig at transportere op og ned af trapper. Til gengæld vil sådan en vogn køre mere stabilt.
  • Hvis højdeforskellen på mor og far er stor, kan det være en fordel at købe en barnevogn, hvor I kan juster højden, så den vil passe til jer begge.
  • Hvor langtid kan bruge barnevognen afhænger af, hvor stort et liggemål I vælger. Med et liggemål på 95 cm., vil barnevognskassen være stor nok til, at dit barn kan bruge den op til 3 års alderen.
  • Det er en fordel, hvis stofdelene i barnevognen kan tages af og vaskes, da en barnevogn hurtigt kan blive beskidt.
  • Det kan også være en god ide, at gøre sig nogle overvejelser over hjultypen. Skal barnevognen bruges til bykørsel, vil det være en fordel med drejelige hjul. Skal I derimod bruge den på grus- eller skovstier, hvor der er et ujævnt terræn, vil det give en bedre stabilitet og kørekomfort med store faste hjul. Hjul med luft vil give en bedre affjedring, men her vil der også være risiko for punkteringer.
  • Ventilationshuller er vigtige i en barnevogn, så der kan komme cirkulerende luft i barnevognen. Derudover er solsejl også en anvendelig funktion, så den lille kan bliver beskyttet mod solen.
  • Er varekurven stor og rummelig, så den kan indeholde dine indkøb?
  • Er der inkluderet tilbehør til vognene. Det kan ofte være dyrt, hvis der ikke medfølger lift, madras, pusletaske mm. til din barnevogn. Så tjek altid hvad du får med i købet.


Med disse råd skulle du gerne have en fornemmelse af, hvad du som forældre bør overveje inden købet af en barnevogn. Har du taget stilling til disse råd, vil du kunne give dit barn den bedste start, når det omhandler transportmiddel. Se også vores video, som er lavet i samarbejde med ForbrugerLaboratoriet, hvor Bente Foged forklarer, hvad du som forældre også skal tage stilling til, når I vælger en barnevogn. Se videoen her.
 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.