Hvilken klapvogn skal du vælge?

Få hjælp til at vælge den rette klapvogn her.

En vogn skal vælges efter dit behov som forældre. Når I skal ud og købe en klapvogn, er der mange forskellige modeller at vælge imellem til forskellige prisklasser. Vælg altid den klapvogn, som vil passe bedst til dit og dit barns behov, og lad jer påvirke af hvad andre forældre vælger at købe. Fokusset skal derfor være på, om vognen lever op til jeres behov i hverdagen.

Her er en liste over de ting, som du bør overveje inden købet:

  • Tænk over hvor stor klapvognen skal være. Skal den bruges til weekendture eller sommerferien, er den en god ide at vælge en lille og kompakt vogn som en paraplyklapvogn. Skal den derimod bruges til hverdag, kan klapvognen være større.
  • Skal den være let at folde sammen. Jo lettere den er at folde sammen, jo lettere bliver den at have med.
  • Findes der et håndtag som du kan være vognen i, når den er klappet sammen. Denne funktion er ideel, hvis klapvognen skal bruges til rejsebehov eller når den skal med i bilen.
  • Kig efter en klapvogn med justerbar ryglæn, hvis dit barn skal kunne sove i den, når I er på tur.
  • Hvilken slags hjul du bør vælge, afhænger af klapvognen skal bruges henne. Hvis den skal bruge til bykørsel, kan det være en fordel med drejelige forhjul. Skal den derimod bruges på mere ujævnt terræn, er det beder med store fast forhjul, der kan låses. Ved luft hjul vil affjedringen være bedre, men her er der også en risiko for at punktere på turen.
  • Er der en varekurv og er den rummelig nok til dine indkøb?
  • Har den en kaleche og hvordan er denne udformet. En kaleche hjælper til at give læ til den lille, samtidig med at den fungere som en solskærm.
  • En klapvogn er en langsigtet investering, tænk på størrelsen af den vogn du køber. Du bør derfor tænke på, om dit barn kan bruge den når han/hun vokser.


De ovenstående råd skulle gerne hjælpe dig i valget af klapvogn, i forhold til hvilke overvejelser du bør gøre dig inden købet. Disse råd kan hjælpe dig til at give dit barn den bedste start, når de omhandler transportmiddel. Se vores udvalg af klapvogne her.
 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.