Vælg det rigtige drivhus


Få fem gode råd til at vælge det rigtige drivhus

1: Overvej størrelsen af drivhuset grundigt

Det måske allervigtigste valg, du skal foretage dig er, hvor stort et drivhus du skal købe. Det afhænger af flere faktorer, som eksempelvis din haves størrelse og indretning samt dit ambitionsniveau.

Det er klart, at hvis du har en stor have, så er der plads til et større drivhus, end hvis du bor et sted med en lille have. Men bare fordi du har en stor grund, er det ikke ensbetydende med, at du absolut skal vælge et stort orangeri-lignende drivhus, hvis du egentlig bare drømmer om en lille smule plads til en enkelt tomatplante og et par agurker.

Men det er et godt råd, at du i hvert fald ikke vælger et drivhus, hvor du her og nu tænker, at det måske er lige til den lille side. Så hellere vælge en model, hvor du tænker, at drivhuset måske er lidt rigeligt stort. Tit er det sådan, at når man først kommer i gang med at dyrke frugt og grønt i et drivhus, så griber det om sig, og du bliver bidt af det. Vælg derfor hellere et drivhus der er lidt "for stort" end et drivhus, hvor du er i tvivl om, hvorvidt der er plads nok.

2: Skal det væge glas- eller polycarbonatruder?

Der er fordele og ulemper både ved ruder i glas og i polycarbonat. Derfor er dette også værd at overveje, inden du køber drivhuset.

Glas er det mest avendte materiale til ruderne. Det har den helt store fordel, at der kommer en masse lys ind til planterne. Og samtidig er glas et nærmest uforgængeligt materiale - med mindre det altså bliver smadret at en vildfaren sten eller bold... Derfor kan du have dit drivhus i mange mange år, uden at skulle tænke i at skifte ruder i det. Glas er desuden billigere end polycarbonat.

Men har du børn, der elsker at slå sig løs som Messi eller Ronaldo på græsplænen lige ved siden af drivhuset, så er polycarbonat at foretrække, fordi ruder i polycarbonat ikke går i stykker pga. et slag fra en sten eller bold.

Polycarbonat har desuden en isolerende effekt, hvilket skaber en mere stabil temperatur i drivhuset.

3: Hvilken model skal jeg vælge?

Dette sidste spørgsmål handler langt henad vejen om smag og behag - men selvfølgelig også om hvordan din have er indrettet. Hvis du har en minimalistisk anlagt have med rene linjer, vil et drivhus uden alt for mange dikkedarer passe bedste ind.

Se eksempelvis de helt enkle men robuste Uranus drivhuse, der har en rigtig god sidehøjde sammenlignet med andre lignende modeller. Den høje sidehøjde er en fordel både for planterne og for dig, når du arbejder i drivhuset, da det er lidt lettere at komme til uden at bukke sig alt for meget sammen.

Se derudover udvalget af smukke vægdrivhuse, der som navnet antyder er placeret op ad en mur. Det kan være en pladsbesparende løsning, hvis din have ikke er så stor. Og du kan vælge mellem mange forskellige størrelser.

Hvis du drømmer og at bygge et drivhus, hvor der også er plads til at sidde og nyde eftermiddagskaffen på kølige dage i haven, så er et orangeri eller et pavillondrivhus oplagt. Se udvalget af de luksuriøse Sirius orangerier eller vælg en Hera pavillon.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.