Værd at vide for den nye drivhusejer

Læs med her og undgå begynderfejl

Et drivhus kan være til stor glæde for mange plante-entusiastiske mennesker, men hvis du ikke allerede har erfaringen med drivhusene, kan du let falde i nybegynderfælderne. Her fra føtex.dk vil vi forsøge at give dig nogle gode råd, så du kan få det bedste udbytte fra dit nye drivhus.

Placering

Placeringen af dit drivhus kan meget vel være afgørende for, hvorvidt dine planter kommer til at trives eller ej. Den bedste plads du kan give dit nye drivhus, er naturligvis i solen. Det kan dog være en god idé at lade få skyggegivende træer skærme for dele af drivhuset.

Plantningen

Du kan plante mange forskellige planter i dit nye drivhus, men det bedste du kan gøre for dig selv er, at plante i krukker, kasser eller direkte i plantesækken. På den måde slipper du for at skulle skifte alt jorden i drivhuset, når du skal gøre det forårsklar. Det er dog vigtigt at du skifter jorden i mellem plantesæsonerne, for at give dine planter de bedste kår for overlevelse.

Temperaturen

Temperaturen i drivhuset skal gerne ligge omkring de 25 grader om dagen og med en nattetemperatur på omkring 15 grader. Der kan dog komme dage hvor den danske sommersol brænder igennem og hvis du har placeret dit drivhus i direkte sol, kan du være nødsaget til at bruge gardiner eller male dine tagvinduer, for at give skygge. Hvis du vælger at male nogle af dine drivhusvinduer kan du med fordel benytte dig af kalk eller skyggepasta.

Vi håber at denne lille guide har klædt dig bedre på til at blive drivhusejer. Hvis du endnu ikke har købt dit nye drivhus, kan du trykke her og se vores store udvalg. Rigtig god fornøjelse med plantningen.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.