Hegn & afskærmning

Der kan være mange grunde til at anskaffe sig et hegn. Det kan være fordi du gerne være skærme for forbipasserende fodgængere, eller måske skabe lidt afstand til din nysgerrige nabo. Det kan også være af helt kosmetiske årsager, hvor hegnet er med til at frembringe et bestemt udtryk i haven. På føtex.dk finder du et stort udvalg af hegnstyper, der passer til netop dine behov.

Hvad skal du vide inden du sætter dit hegn op?

Hvilke do's og don'ts er der at tage højde for når du sætter dit hegn op? Hvis du ikke allerede har erfaring med opsætningen af hegn så læs med her, og undgå de faldgruber der kan være årsagen til at du skal flytte dit hegn.

Få styr på stolperne

Det varierer naturligvis hvor meget stolperne skal graves ned, alt efter hvilket hegn der er tale om. Stolperne til espalier og læhegn skal cirka graves 80-90 centimeter ned i jorden. Hvis du derimod skal sætte et forhavehegn, behøver du ikke at grave helt så dybt. Her kan du nøjes med 70-80 centimer. Stolperne til din låge anbefales at graves helt ned i 100-110 centimeters dybde.

Hvis du beslutter dig for at støbe stolperne til dit hegn, for at give hegnet ekstra stabilitet og modstandsdygtighed, er det vigtigt at du aldrig støber under stolperne eller helt op til jordoverfladen, da dette forhindrer vandet i at løbe væk.

Hegn ved skellet

Hvis du overvejer at distancere dig fra din nabo ved hjælp af et hegn, er det ikke altid, at du faktisk kan få lov til dette. Det kræver nemlig din nabos samtykke hvis du vil sætte et hegn op, og hvis i ikke kan blive enige om, hvad der skal adskille de to grunde, kan dette give gode anledninger til en diskussion eller to.

Hvis i ikke er i stand til at blive enige om placeringen eller højden af det nye hegn, så kan det i sidste ende blive afgjort af hegnsloven, hvorved et hegnssyn vil give den endelige dom.

Hvis det lykkedes jer at blive enige uden brug af hegnsloven, er det en god idé at få en landinspektør til at fastlægge skellet, så hegnet bliver placeret direkte derpå.

Når hegnet endelig er blevet købt og sat op, er det op til både dig og din nabo at vedligeholde jeres respektive sider af hegnet. Dette giver dig samtidig fri mulighed for at male eller lakere din side. Her har du, med andre ord, helt frie hænder til at slippe din indre kunstner fri.