Vedligehold dit nye hegn

Sådan vedligeholder du de forskellige hegn

Der findes mange forskellige typer hegn, og mange af dem skal behandles forskelligt. Vi vil her forsøge at give dit et overblik over, hvordan du vedligeholder dit hegn.

Trykimprægneret, ubehandlet eller malet hegn.

Fælles for alle betegnelser er, at de skal behandles med jævne mellemrum, for at bibeholde det oprindelige udseende, samt forlænge levetiden. Hvis dit hegn dækker sig ind under én af ovenstående kategorier, skal du behandle det når du modtager det.

Det er helt op til dig selv hvordan du vælger at behandle dit hegn. Du kan enten male dit hegn, eller give det en træbeskyttelse i den farve du ønsker. Det vigtigste er dog at det bliver behandlet på den ene eller anden måde, umiddelbart efter modtagelsen. Dit træværk skal efterbehandles efter behov.

Glashegn

Et glashegn er ikke et hegn der kræver meget vedligeholdelse, men vi anbefaler dig at inkludere hegnet i din årlige forårsrengøring, så hegnet står rent og klar til sommeren.

Komposithegn

Komposithegnet, er et blandingsprodukt og består derfor af både træ, plast og additiver. Komposithegn er en meget lang levetid, og fordi det er en blanding af både plast og træ, er det ikke nødvendigt at behandle eller male hegnet. Vi vil dog gøre opmærksom på at farven kan falme en smule over tid.

Hegn i metal

Metalhegn kræver ikke vedligeholdelse, da metallet er behandlet, hvilket betyder at det ikke vil ruste. Det kan dog være nødvendigt at gå hegnet igennem for ridser og mulige krakeleringer i den behandlede overflade, da dette kan forsage rust. Såfremt du finder steder på dit hegn hvor malingen er røget af, kan du blot male over med en metalmaling.

Naturhegn

Naturhegn er uden imprægneringsmidler og dette betyder at hegnet over tiden vil blive gråt og patineret, hvilket mange dog anser som værende en del af den romantiske charme. Det er derfor også en vedligeholdelsesfri type hegn.  

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.