FSC - hvad betyder det?

På nogle af de træprodukter samt papir, som du finder hos føtex.dk, kan træet og papiret være FSC mærket. Men hvad betyder det egentlig? Lær mere om FSC mærket her og dets betydning for produkterne og dig med vores guide.

 

Hvad betyder FSC?

FSC er en forkortelse for Forest Stewardship Council. Det er en international nonprofit mærkningsordning. Det betyder, at du med god samvittighed kan købe træ og papir, der er FSC mærket. FSC mærket betyder, at der ikke fældes flere træer i den skov, de stammer fra, end skoven reproducerer. Dette er til gavn for dyrelivet og planterne i skovene, som har brug for træerne.

 

Kan jeg stole på FSC mærket?

Du kan stole på FSC mærket. Bag mærket ligger et strengt og yderst kontrolleret system, der sikrer overholdelse af FSC kravene. Det betyder også, at du kan spore dit FSC mærket træ eller papir tilbage til den skov, som det stammer frem. I takt med de forskellige led, som træet kommer igennem, stilles der hele tiden høje krav, der sikrer, at du kan stole på FSC mærket. Derfor finder du også certificeringskoder på produktet.

FSC - miljø- og socialgaranti

Udover at være en miljøgaranti er FSC mærket også din sociale garanti. Det betyder, at FSC sikrer skovens arbejdere god løn og gode arbejdsforhold. Derudover får de den rette uddannelse samt sikkerhedsudstyr. Arbejderne får desuden retten til at organisere sig i fagforeninger. 

Samtidig får indfødte folkeslag også retten til at bruge og anvende skoven, som de plejer. De inddrages også i skovens forvaltning. FSC mærket sikrer derfor både miljøet og det sociale aspekt. I flere af de fattigste lande i verden går en procentdel af overskuddet fra skovdriften hos den nationale FSC Skovstandard til bygning af klinikker, skole og meget mere. 

Find for eksempel FSC mærkede produkter under kategorien: Have her på føtex.dk.