Træer

Træer er ofte en integreret del af den danske befolknings haver. Foruden at være flotte og være med til at pynte i haven, har de også en mere praktisk funktion. De kan for eksempel være med til at beskytte mod vinden og solen samt forhindre at fremmede kan kigge ind i haven. Derudover giver flere af trætyperne dig mulighed for at blive forsynet med lækre bær, frugter og nødder. Her på føtex.dk kan du finde det træ der passer netop ind i din have, blandt vores store sortiment

13 produkter
Skiftende farver på løvet - hæk, pur eller træ
129 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000

Træer - Hvilket træ passer til din have?

Hvilket træ du skal vælge at plante, afhænger meget af størrelsen på din have. Hvis du bor et sted med en stor grund, er der rigtig mange muligheder til hvilket type træ du skal plante. Du kan vælge små frugttræer, men samtidig har du også mulighed for at plante store bøgetræer eller grantræer.

Har du derimod et hus med en noget mindre have, bliver der pludselig færre muligheder for, hvilke træer du kan plante. Men hvis du stadig ønsker at pynte din have med et smukt træ, kan du vælge nogle alternative træer, dette kan for eksempel være et Japansk kirsebærtræ, som genkendes på dens lyserøde blomster. Træet vil med disse smukke lyserøde blomster, være med til at pynte i din have, samtidig med at den kan skabe skygge til dele af haven.

Et andet alternativ, kan også være at vælge et letløvet træ. Du har her mulighed for at have et stort og højt træ, men hvor du undgår at hele haven konstant ligger i skygge, da der ved denne type af træ, kommer en del lys gennem løvet.

Undgå beskæring af dine træer

Når man beskærer et træ, bliver risikoen for at træet bliver inficeret med svampe og bakterier forøget. Dette skyldes at man ved beskæring, lavet et sår i træet, som efterfølgende skal bruge energi på at hele. Derfor anbefaler vi, at man forsøger at undgå at beskære sine træer, med mindre at det er meget nødvendigt.