Fejemaskiner & sneslynger

En fejemaskine eller en sneslynge er en effektiv hjælp, når den danske vinter byder på snevejr. Mange husejere skal selv sørge for at rydde sne og sjap på fortove og stier. Og har man en stor grund, kan det hurtigt blive et temmelig uoverskueligt projekt - særligt hvis der er faldet meget sne i løbet af natten, og man skal af sted på arbejde næste morgen.

Med en fejemaskine eller en sneslynge kan du hurtigt rydde selv relativt store arealer for sne, så du kan komme videre i dagens program.

21 produkter
Opsamlingskasse - tilbehør til fejemaskine
1.395 kr.
Fejemaskine med benzinmotor 5,5 HK
6.194 kr.
Arbejdsbredde: 62 cm
Motorkraft 4 kW
4.495 kr.
Forvandler din fejemaskine til en effektiv sneslynge
1.695 kr.
Smart tilbehør til Handy Sweep 700 fejemaskine
895 kr.

Smart opsamlingsboks til fejemaskine

749 kr.
Arbejdsbredde: 61 cm
Motorkraft: 3 kW
6.999 kr.
Praktisk og lydløs batteridrevet sneslynge
2.088 kr.
Praktisk og lydløs manuel fejemaskine
1.595 kr.
Arbejdsbredde 61 cm
Motorkraft 4,4 kW
7.899 kr.
Arbejdsbredde 60 cm
Justerbar styr: 3 positioner
Inkl. snedæk
3.999 kr.

Hvordan er reglerne for snerydning?

Der er forskel på hvor stort et areal, du skal sørge for at rydde for sne, afhængig af hvilken type vej, du bor ud til. Men uanset hvor du bor, skal du sørge for, at sneen er ryddet mellem klokken 7 og klokken 22. Ellers kan du risikere at blive erstatningsansvarlig, hvis en uheldig fodgænger, postbuddet eller skraldemanden falder på din grund.

Bor du ud til en offentlig vej?

Skal du sørge for at rydde fortovet for sne samt salte eller gruse, ligesom du skal sikre dig, at der er ordentlige adgangsforhold for postbuddet eller skraldemanden inde på din grund. Det kan blandt andet betyde, at gangstier eller indkørslen skal være ryddet. Og i visse tilfælde skal du også sikre adgang til udvendige trapper.

Bor du ud til en privat vej eller sti?

Skal du sørge for at rydde sne samt salte eller gruse både fortov, sti, cykelsti samt kørebanen. Ofte vil det være sådan, at du kun skal rydde ud til midten af kørebanen. Og din genbo vil så have ansvaret for at rydde den anden halvdel.

Samtidig skal du selvfølgelig sikre dig, at postbuddet kan komme ind med post, og at skraldemanden har let adgang til skraldespanden.

Der kan være lavet særlige regler lokalt, der adskiller sig fra de generelle bestemmelser. Det kan eksempelvis være sådan, at grundejerforeningen er ansvarlig for at rydde for sne. Derfor er det en god ide at forhøre sig hos grundejerforeningen, så du er helt sikker på, hvordan du skal forholde dig, når sneen falder.