Få styr på installation af Robomow

Har du købt en robotplæneklipper fra Robomow? Få hjælp til en korrekt installation af din Robomow i vores video. Du er også velkommen til at læse vores forkortede udgave på siden. Læs altid vejledningen, der følger med.

Hvordan installerer du en Robomow plæneklipper?

Har du købt en Robomow MC400? Maskinen har et kraftigt skæresystem sammenlignet med konkurrenter i samme størrelse, så du får den skarpeste klipning af græsset. Den færdiggør arbejdet hurtigt, så du og din familie kan nyde græsplænen uden sved på panden. 

Når du køber en Robomow robotplæneklipper, får du alt med til installation. Herunder en base, meterkabel, fjernbetjening, pløkker og elboks, metalpløkker til basen og sikkerhedsmanual. Læs altid brugsvejledningen om opsætning og betjening.

 

Trin 1: Planlægning inden brug

Før du går i gang, bør du finde den bedste placering af ladestation, strømboksen og kanttråden. Det største stykke af din græsplæne bør være den primære zone, hvor basen skal blive installeret. Installer de resterende områder som adskilte zoner eller “sub zoner”. Se videoen for at få gode råd om placering.

Trin 2: Placér din ladestation og strømboks

Nu skal du placere din ladestration i din base på græsplænen. Vi anbefaler, at du finder en plads i skyggen, f.eks. i baghaven, hvor den ikke er synlig fra vejen. Ligeledes bør din robotplæneklipper ikke blive placeret på en hældning, i et hjørne eller ved en sprinkler. Du får en elboks med i prisen, som du kan bruge til at genoplade din Robomow.

Trin 3: Læg kabler langs haven

Nu skal dit afgrænsningskabel blive lagt rundt om din græsplæne. Start ved basens placering og fastgør kablet med en pløk i jorden, hvor kablet skal blive placeret. Dernæst lægger du kablet løst på græsplænen ved at gå mod uret. Læg "øer" af kablet rundt om blomsterbede og buske for at undgå, at plæneklipperen kører ind i dem.

Trin 4: Fastgør dit kabel

Fastgør kablet ved at placere pløkker i græsplænen med nogle meters mellemrum langs græsplænens kanter. Du kan bruge en lineal for præcis placering. Vi anbefaler, at du ved hjørner lægger kablet i en vinkel på 45 grader og ikke 90 grader. Træk kablet stramt igennem kablet og bank pløkkens hoved under jordhøjde.

Trin 5: Færdiggør kablet til basen

Nu skal dit kabel blive fastgjort til sig selv. Slut den ene ende af kablet til basen. Den anden ende fastgører du til afgrænsningskablet, hvor de krydser hinanden. Se videoen for hvordan du klipper og fastgør kablet til sig selv. Efter du har fastgjort kablet langs haven med pløkker, skal du sammenkæde begge ender af kablet ved den samme pløk.

Trin 7: Placér basen på kablet

Fastgør basen (der hvor din robotplæneklipper lader op) med pløkker i basens huller. Læg forsigtigt forlængerkablet i jorden og sørg for, at kablet er sikkert sat fast i jorden. Få koblet kablet og elboksen sammen og installér din elboks et praktisk og sikkert sted.

Nu er din Robomow MC-model klar til at blive testet. Slap af i sofaen eller på dine havemøbler, mens Robomow klarer arbejdet.

Find Robomow MC400 og andre modeller

En af Robomows populære modeller er Robomow MC400. Den er både modstandsdygtig, letkørende og har et kraftigt kantkabel. Du skal blot forbinde kablet til en stikkontakt via en strømboks. De grønne symboler angiver, om maskinen lader, kører, har problemer eller lignende. Robomow MC400 klarer uden vanskelighed selv den værste græsplæne.

Med vores robotplæneklippere får du fuld valuta for dine penge. Selvom en robotplæneklipper er ikke nogen billig investering, får du til gengæld din egen private “havemand”. Om du vælger fra Robomow eller et af vores andre modeller, får du en masse fordele:

  • Du slipper for at slå græs i haven, om du er hjemme eller ej
  • Du bestemmer selv, hvornår Robomow skal slå dit græs
  • Du får et miljøvenligt produkt, som bruger el

Find mere tilbehør og værktøj til haven. Hvad med for eksempel en skøn hængekøje eller hyggelige udendørslamper? Hos føtex.dk kan du finde stort set alt til din have.