Udstyr til røgning

Skal din mad have en dejlig røget smag? Du kan ryge både fisk, kød og fjerkræ, og på føtex.dk finder du et stort udvalg af udstyr til røgning. Vi har både røgbokse, koldrøgningsbakker, røgflis og meget mere. Find det rette tilbehør til røgning her på siden.

Kom godt i gang med det rette udstyr til røgning

Røgning handler om at give dine råvarer en smagfuld tilføjelse og forlænge holdbarheden. Det er en ældgammel konserveringsmetode – en metode der er blevet brugt i lang tid, før komfuret blev indført. I dag bruger mange primært røgning med et formål at give maden en dejlig, røget smag.

På føtex.dk finder du et bredt udvalg af grilltilbehør til røgning, som både egner sig til koldrøgning og varmrøgning. Du finder blandt andet røgflis, der egner sig til forskellige typer af råvarer, røgbokse, der passer til forskellige grill samt koldrøgningsbakker.

Koldrøgning eller varmrøgning?

Du kan vælge at røge din mad på forskellige måder. Ofte skelner man mellem varmrøgning og koldrøgning.

Koldrøgning strækker sig ofte over flere dage. Her kommer røgen fra savsmuld, som ligger og ulmer. Maden skal under koldrøgning være saltet og tørret. Ofte bruges koldrøgning til at røge fisk såsom laks. Koldrøgning er i sig selv ikke en tilberedning men en måde at konservere på.

Varmrøgning er en hurtig metode, hvor temperaturen skal op på 70 grader. Her får maden en røgsmag og bliver pasteuriseret. Dette kan tage mellem 15 minutter og et par timer.

Brug udstyr til røgning på både kul- og gasgrill

Måske lyder det advanceret at røge, men det behøver det faktisk ikke være. Alt, du skal gøre, er at tilføje røgflis og anskaffe dig en røgboks, og så er du faktisk mere eller mindre klar til at røge din mad. Fremgangsmåden er lidt forskellig alt efter, hvilken grill du bruger.

Røgning på kulgrill

Læg en håndfuld røgflis sammen med maden på kulgrillen, og læg derefter låget på. Husk blot at holde topventilen halvt åben, og vend ventilen væk fra flisen.

Røgning på gasgrill

Læg røgflisen på grillristen over et blus, der står på fuld styrke. Maden lægger du på, når røgen er begyndt at udvikle sig. En røgboks er perfekt at bruge, hvis du vil røge på en gasgrill.