Parasolfødder

Her på siden kan du finde en parasolfod i granit, plastik eller terrazzo til terrasse eller altan. Sæt din parasol-fod på hjul eller sæt den op ad muren i hjørnet af altanen eller terrassen. Gå på opdagelse i udvalget herunder. 

Vælg stabile parasolfødder 

Rund, firkantet eller velegnet til hjørner og altaner – en parasolfod skal være stabil. Lad vand, sten eller sand tynge foden på din parasol, så den kan holde i den danske sommerblæst. Tjek diameteren på parasolstangen, inden du beslutter dig for en parasol-fod. 
 

Tre gode grunde til at vælge en god parasolfod:

  • Din parasol står stabilt uden at tippe i blæst
  • Brug kip, uden risiko for at parasollen vælter
  • Du undgår skader på stangen af din parasol

Dansk sommer kan have kraftig vind, så det er vigtigt, at din parasol står stabilt uden risiko for at tippe ved kraftige vindstød. Brug kip-funktion på din parasol uden fare for, at den vælter. Med den rette størrelse parasol-fod undgår du skader eller ridser på det nederste af din parasolstang, fordi den står stabilt i holderen.  
 

Hvad er vigtigt ved parasolfødder?

En parasol-fod skal holde din parasol, så den står stabilt i (næsten) al slags vejr. Overvej derfor praktiske ting som vægt, rørstørrelse og type, når du vælger en ny fod til din parasol. 

  • Vægt – parasolfødder af sten vejer typisk 40 eller 60 kg og er derfor velegnede til tunge markedsparasoller med træstang. Til de lettere parasoller kan du vælge en plastikfod med vand eller sandsæk. 
  • Rørstørrelse – diameteren i rørholderen er ofte justérbar med 1-2 cm, men kan mellem de forskellige modeller varierer med flere cm. Det er vigtigt, at stangen på din parasol passer i røret på foden inden for de angivne mål. 
  • Type – en traditionel fod har en centeret stangholder, som passer til parasoller med centreret stang. Til hængeparasoller eller altanparasoller kan du vælge altan-parasolfødder, der har holderen placeret i kanten.  

Gå på opdagelse i vores udvalg af parasolfødder, og find den helt rette til din terrasse eller altan herover på føtex.dk – altid den bedste kvalitet.