Auguste Bessac

Gigondas

En klassisk Gigondas fra Rhone-dalen skabt af Grenache, Syrah og Mourvèdre druer. Syrah-druerne macereres i 3...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

En klassisk Gigondas fra Rhone-dalen skabt af Grenache, Syrah og Mourvèdre druer. Syrah-druerne macereres i 3 måneder, og vinen lagres i 12 måneder på nye og gamle ”foudres” (egefade på 60-80 hl.).
Vinhusets umage resulterer i en vin med en klar rubinrød farve og en elegant og kompleks aroma af kirsebær, røde skovbær og noter af mentol. Det er en rund og fyldig vin med blød smag af skovbær og brombær, rigtig god syre og afrundede tanniner. Eftersmagen er lang, frisk og frugtrig med noter af vanilje.
Vinen er drikkeklar, men har potentiale til lagring i 5-6 år ved korrekt opbevaring. Nyd den ved 15-17°C til fx mexicanske eller asiatiske retter, gryderetter, dyrevildt og grillet/rød okse.

Om producenten


Auguste Bessac startede som bødker i Châteauneuf-du-Pape området i 1907, hvor han solgte egefade til vinbønderne. I 1926 begyndte han at arbejde som negociant, og det blev hurtigt klart, at han havde et stort talent for at producere vin. Produktionen blev udvidet og kom til blandt andet til at omfatte vigtige områder i Rhônedalen.
Se mere