Cantine Lungarotti

Visionær sætter Umbrien på verdenskortet

Cantine Lungarotti blev grundlagt i 1960’erne af Giorgio Lungarotti – en visionær mand, der så potentialet i at omforme hans mindre familievingård i Torgiano til en større virksomhed. Drevet af hans respekt og kærlighed for landet og regionen, begyndte han at opkøbe jord og bygge en moderne kælder. Sammen med sin kone Maria Grazia formåede han at tappe ind i det hidtil ukendte potentiale i umbrisk vin.
 

Umbrisk vin på verdenskortet

Virksomheden, der i dag tæller hele 100 ansatte, drives i dag af Maria Grazia og de to døtre Chiara og Tereza. Lungarotti-navnet er berømt for at have sat umbriske vine på verdenskortet med en blanding af traditionel respekt for landet, moderne innovation og videnskabeligt arbejde.
 

Lokale druer og videnskab

Husets mest berømte vin hedder Rubesco - latin for ”at rødme” – og blev kreeret af Giorgio selv. Vinen er et resultat af en ny måde at dyrke udvalgte lokale druesorter på og vinificeret med en videnskabelig tilgang. Vinen står om noget som et symbol på Giorgio og hans tankegang og er til den dag i dag husets stolthed. Familien har også skabt det lokale vinmuseum Wine Museum of Torgiano (MUVIT) og Olive and Oil Museum (MOO), begge i centrum af byen Torgiano. Læs mere om vinlandet Italien her