Cave Vinicole de Ribeauville

Lokale vinbønders samarbejde vandt kampen om traditionerne

Historien om Cave Vinicole de Ribeauville går tilbage til 1885, hvor tyskerne overtog Alsace, og området for en stund mistede sin tilknytning til Frankrig og landets vinkultur og traditioner. Det fik en gruppe lokale vinbønder til at gå sammen i det kooperativ, der i dag kendes som Cave Vinicole de Ribeauville – en af Alsaces ældste og mest traditionsrige producenter. 

Trods tidernes skifte har alle de oprindelige vinbønder valgt at forblive medlemmer af kooperativet, som i dag drives med samme værdier og stolthed som ved opstarten, blot tilsat moderne teknikker og innovation. 
 

Geografi og druer

Man råder over i alt 265 hektar vinmarker i fem forskellige landsbyer og jordbesiddelser i otte forskellige Grand Cru’er, der er en fransk betegnelse for vin af topkvalitet. Denne langstrakte, geografiske mosaik af marker giver en bred vifte af vine og hele 7 forskellige druesorter under samme tag: Sylvaner, Pinot Gris, Gewürztraminer, Pinot Noir, Pinot Blanc, Muscat og Riesling.

Al høst foretages manuelt, og der sættes høje kvalitetsstandarder -  også i kælderen, hvor de skønne hvidvine og mousserende vine skabes. Læs mere om vinlandet Frankrig her