Mount Edward

Fra hobbyprojekt til storleverandør af naturlig og økologisk vin

Mount Edward er en lille vingård beliggende i hjertet af Gibbston-regionen, cirka 25 km fra Queenstown i Central Otago. Vingården blev grundlagt i 1997 af en af pionererne for Central Otago, Alan Brady.

Det startede oprindeligt som et privatprojekt, men har udviklet sig til i dag at være en seriøs, selvstændig forretning, der laver nogle af New Zealands mest berømte Pinot Noir- og Riesling-vine. Man producerer vine fra marker på flere lokaliteter i Central Otago. Vine, der alle udtrykker deres oprindelse igennem sorter og stil.
 

Økologien vinder frem

I 2004 blev Mount Edward overtaget af winemaker Duncan Forsyth og forretningsmanden John Buchanon, og har siden da haft et stærkt fokus på økologi, som har betydet, at alle markerne i dag er økologisk certificerede. Man har sideløbende med dette valgt at fokusere yderligere på vine, der afspejler deres terroir og sæsoner, og laver i dag en imponerende vifte af helt unikke vine.

Vine produceret på traditionel måde med naturgær og minimal menneskelig indgriben. Elegante med præcision, klarhed og en vibrerende følelse. Vine, der afspejler deres årgang og marken, de kommer fra. Læs mere om vinlandet New Zealand her