Aconcagua

 Aconcagua ligger ved foden af Andesbjergene og får sit livsnødvendige vand serveret direkte fra Aconcagua-bjerget, som også har lagt navn til regionen. Regionen er hjemsted for nogle af Chiles bedste og mest berømte vine.

Store vine fra lille vinregion

Aconcagua er en forholdsvis lille vinregion med kun lidt over 1.000 hektar beplantet med vin. Regionen ligger cirka 60 km nord for hovedstaden Santiago og er en af de nordlige regioner i det langstrakte land, der smyger sig op langs den sydamerikanske vestkyst. Aconcagua er delt op i de tre sub-regioner Aconcagua Valley, San Antonio Valley og Casablanca Valley. 
 

Varieret klima - mange druesorter

Inde i landet er klimaet kontinentalt og meget præget af nærheden til Andesbjergene. Ved kysten har Stillehavet stor indflydelse på markerne med sine kølige havbriser. Jordbunden ved kysten er primært sand og kalkholdigt ler, men jo længere ind i land og op i bjergene man kommer, jo mere overtager granitten i jordbunden. Det betyder at der produceres mange forskellige vintyper på en bred vifte af druesorter. I Aconcagua arbejder man primært med røde druesorter som Cabernet Sauvignon, Syrah og Carmenere inde i landet. I den mere kystnære del af regionen er man begyndt at eksperimentere en del med hvide sorter, i særdeleshed Sauvignon Blanc. Læs mere om vores udvalgte chilenske vinhuse her: Rothschild Maipo ChileViña Montgras og Viña Undurraga.