Jumilla

Jumilla regionen i Spanien har et kontinentalt klima, der er forholdvis tørt med til tider blæsende. Dette resulterer i vine med god frugt, modenhed og som oftest er meget imødekommende og behagelige at drikke.

Jumilla kom stærkt tilbage efter vinlusens hærgen

Jumilla er lidt speciel. Regionen undslap nemlig første bølge af vinlus, som hærgede Spaniens øvrige vinregioner i starten af 1900-tallet, og oplevede af den grund et enormt boost med stigende efterspørgsel. Regionen blev i den forbindelse kraftigt udvidet, før den i 1989 blev ramt af den anden bølge af vinlus og måtte se 60% af sine vinmarker dø. Regionen har brugt tid på at komme sig, men er nu ved at være på fode igen, omend med et noget reduceret markareal sammenlignet med tidligere.
 

Geografi og klima

Markerne ligger spredt ud i brede dale i mellem kyst og højslette i mellem 400-800 meters højde. Klimaet er overvejende kontinentalt med store temperatursvingninger mellem dag og nat, men modereret af Middelhavet. 
 

Druer og vine

Jumilla er først og fremmest hjemsted for Monastrell-druen, men man finder også Tempranillo, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Petit Verdot. Af hvide druer bruger man oftest Airén, Macabeo, Chardonnay, Sauvignon blanc, Moscatel, Pedro Ximénez og Malvasía. Læs mere om vores udvalgte spanske vinhuse her: Baron de LeyBodegas CastañoCodorniuFelix SolisMugaPerelada og Faustino.