Beaujolais vin

Efter satsningen på ultra-ung vin oplever Beaujolais en langsom renæssance 

Beaujolais ligger i det nordøstlige Frankrig umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der startede med at plante vin i Beaujolais, og de Benediktinske munke, som videreførte arbejdet. Regionen er opkaldt efter byen Beaujeu i Rhône, hvis bystyre den hørte under i en længere periode. 

Den lokale vinindustri har i moderne tid levet en noget omskiftelig tilværelse og popularitet med satsningen på Beajolais Nouveau - helt ung vin, der frigives i november umiddelbart efter høsten. Dette produkt var en kæmpe salgssucces i 1980’erne, men har siden lidt et alvorligt knæk og ser i dag kun en delvis genvinding af terræn. Beajolais Nouveau produceres med den ganske særlig metode ”carbonic maceration”, som reelt går ud på, at man lader druerne gære hele under et tæppe af kuldioxid. Dette giver en speciel vin, som er meget frugtdreven og nem at drikke ung. Nogle gange sendes vinene på markedet allerede 6 uger efter høsten.

Klima og geografi

Beaujolais kan dog meget mere end dét. Mere ’seriøse’ vine fra de 10 Cru-områder i regionen nyder i dag en langsom og fortjent renæssance. Disse vine har hvert deres unikke udtryk, og de mest kendte er Fleurie, Moulin-á-Vent, Brouilly og Morgon. Regionen har et semi-kontinentalt klima med nogen indflydelse af Middelhavet. Jordbunden kan deles op i to zoner: den nordlige, hvor man primært finder granit, kalksten og skiffer, og den sydligere med rig sandsten- og lerholdig jordbund. Det betyder, at vinene i den nordligere del generelt er mere friske, florale og feminint charmerende, hvor de i den sydligere del er kraftigere, dybere og mere strukturerede. 

Regionens druer

Næsten al Beaujolais-vin er rød og produceret på Gamay-druen, som er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den antikke, hvide Gouais drue. Kun ca. 1% af hele produktionen er hvidvin lavet på Chardonnay og Aligoté. Læs mere om vores spændende franske vinhuse her: BoissetCave de TainCave Vinicole de Ribeauville,Cordier Mestrezat Grand CrusGeorges DuboeufJacquartJoseph VerdierMoët Hennesy og Vignerons de la Méditerranée.
 

5 produkter
Frankrig - Fleurie AOC, Beaujolais, Bourgogne
99 kr. /fl.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Fleurie AOC, Beaujolais
84,50 kr. /fl. 99 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Beaujolais AOP
59,50 kr. /fl. 79 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Beaujolais Villages AOC, Beaujolais, Bourgogne
59,50 kr. /fl. 79 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankring - Beaujolais
64,50 kr. /fl. 89 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.