Vælg den rigtige skærmstørrelse

Læs om hvilken størrelse TV, der passer til dit behov

Trænger dit TV til en opgradering, men er du faret vild i junglen af forskellige skærmstørrelser og anbefalinger af, hvor langt væk du skal sidde for at få optimalt udbytte af dit nye TV? Så læs med her, hvor vi guider dig til at vælge den rigtige skærmstørrelse.

På samme måde som når du skal købe en bil, hænger pris og størrelse på et TV også sammen. Det rigtige TV for dig afhænger samtidig af, hvordan dit behov og brugsmønster er. Hvis du gerne vil have indlevende film- og sportsoplevelser, er det en god ide at gå lidt op i størrelse. Et stort TV giver dig nemlig en god indlevelse og får de små detaljer til at træde frem, når du ser komplekse scener som f.eks. fodboldkampe.

Der findes ikke et entydigt svar på, hvilket TV der passer til dit behov, med alligevel har vi samlet nogle gode råd om, hvilken skærmstørrelse du bør vælge:

Skærmstørrelse Betragtningsafstand
 19” – 24”  Under 2 meter
 32” – 37”  2 – 2,2 meter
 39” – 42”  2,2 – 2,5 meter
 46” – 50”  2,5 – 2,7 meter
 50” –  Omkring eller mere end 2,5 meter

 

Størrelsen på et TV opgives i tommer (”). Målet der opgives, er skærmens diagonale mål i tommer. En tomme er 2,54 cm.

Hvis din betragtnings afstand er mindre end det anbefalet, er det værd at overveje et Ultra HD 4K TV, hvor udbyttet bliver ekstra stort når du er tæt på skærmen.

Hvis du er i tvivl om, hvilket TV der er det rigtige for dig, så kan du se et udvalg af modeller og størrelser i vores største føtex varehus.

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.