Hvilken kuffert skal jeg vælge?

Vi guider dig i junglen af 2 hjul, 4 hjul, softcase og hardcase kufferter

Ferien står snart for døren og du mangler en kuffert til rejsen mod de sydlige himmelstrøg. Men hvilken kuffert skal du vælge? Og hvad passer til lige netop dine behov? Ja, der er mange muligheder, så derfor guider vi dig her igennem den store kuffertverden.

Kuffert eller rejsetaske?

Det første spørgsmål, der ofte melder sig på banen, er, om du skal investere i en kuffert eller om du kan nøjes med en mindre rejsetaske eller trolley. Først og fremmest kommer det selvfølgelig an på, hvor meget bagage du skal have med, og hvor lang tid rejsen varer.

hvilken kuffert skal du vælge

En kuffert er perfekt til dig, som skal være væk i et par uger og sætter pris på masser af plads til al din oppakning. Skal du rejse langt med fly, er en kuffert også et godt valg, da den beskytter din bagage mod skrammer og slag på rejsen gennem lufthavnen.

Skal du på bilferie med familien eller væk for weekenden, er en rejsetaske et oplagt valg. Tasken er nem at pakke i bilen, da dens form er fleksibel og tilpasser sig omgivelserne - modsat en stor kuffert, som kan være svær at finde plads til i en tætpakket bil.

Hvad er en TSA lås?

Hvad er en TSA lås og hvornår skal jeg bruge den? Det spørgsmål har du måske stillet dig selv. Og her giver vi dig svaret.

En TSA lås er et lovkrav ved indrejse til USA. Den sikrer, at tolderne har mulighed for at tjekke din bagage uden at skulle brække låsen på din kuffert op. Toldmyndighederne har en universal TSA nøgle, som kan låse en kuffert med TSA lås op. TSA findes på låse med nøgler og kombinationslåse, og du kan også benytte en kuffertrem med TSA lås i stedet for en hængelås. TSA låse er nemme at genkende på det lille røde ikon.

TSA lås

Softcase eller hardcase?

Skal jeg vælge en softcase eller hardcase kuffert? Og hvad er egentlig forskellen på de to typer?

Om ferietøjet skal pakkes i en hard- eller softcase-kuffert afhænger i høj grad af smag og behag. For både designmulighederne og udviklingen af moderne kufferter går stærkt - og det betyder blandt andet, at skellet mellem softcase og hardcase også bliver mindre og mindre. På visse parametre er der dog små forskelle på de to typer:
- Vægten: I tom tilstand vejer de to typer stort set det samme. En softcase er dog mere fleksibel og har lidt større dimensioner end en hardcase-kuffert, og derfor får du en anelse mere opbevaringsplads i softcasen.

- Robustheden: Vægter følelsen af optimal beskyttelse i 100 % ABS-plast højt hos dig, så er en hardcase vejen frem. Her er din bagage fuldstændig isoleret og beskyttet under hele rejsen.Er du mere til den bløde udgave, så fortvivl ej. Godt nok er indpakningen ikke hård som sten, men som nævnt før, har udviklingen af nye og slidstærke materialer gjort meget for at gøre softcase-kufferterne mere holdbare og modstandsdygtige.

Se alle hardcase kufferter
Se alle softcase kufferter

2 hjul eller 4 hjul?

Et andet valg du skal træffe, når en ny kuffert skal findes, er beslutningen om kufferten skal have 2 eller 4 hjul. Hvad der er mest optimalt, afhænger af flere ting.

En kuffert med 2 hjul egner sig bedst til bagage, som ikke vejer så meget samt kufferter, der ikke er så høje. Et godt eksempel er kabinekufferter- og trolleyer, som højest vejer 10-12 kg. og er af begrænset størrelse.

Er du på udkig efter en stor kuffert, som kan indeholde alle dine feriesager, så er 4 hjul det rette valg. De 4 hjul giver en mere fleksibel kørsel, da de kan dreje og køre i alle retninger. På den måde kan du for eksempel rulle kufferten ved siden af dig. Det gør også, at kufferten føles lettere og mindsker samtidig risikoen for ulykker.

Se alle hardcase kufferter med 2 hjul
Se alle softcase kufferter med 2 hjul

Se alle hardcase kufferter med 4 hjul
Se alle softcase kufferter med 4 hjul

hvilken kuffert skal du vælge


Størrelse?

Hvilken størrelse kuffert du skal vælge, afhænger af to ting: hvor lang tid du skal være afsted og hvilken form for ferie, du skal på.

Weekendtur/storbyferie: Du har nok ikke brug for masser af bagage, så her vil en trolley eller rejsetaske opfylde dine behov. Skal du have kufferten med som håndbagage i flyet, så husk at tjekke dit flyselskabs regler for håndbagagens mål og vægt.

Familieferie: Står ferien i afslapningens tegn med hele familien, så har du brug for plads til både din egen og børnenes oppakning. Derfor skal du have en større kuffert, som kan indeholde både tøj, sko, badedyr, håndklæder og hvad der ellers hører familieferien til. 

Den aktive ferie: Går turen til de sneklædte alper eller langt væk på opdagelse under sydlige himmelstrøg, så skal du have en stor kuffert med plads til enten skiudstyr eller for eksempel trekkinggear.

 

Der kan desværre ikke lægges anmeldelser på sitet for tiden.