Barolo Giblin

Nebbiolo-druerne til denne fantastiske Barolo er høstet i begyndelsen af oktober, og efter gæring og lang mac...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

Nebbiolo-druerne til denne fantastiske Barolo er høstet i begyndelsen af oktober, og efter gæring og lang maceration, der giver dyb farve og markerede tanniner, lagrer vinen 24 måneder på let toastet fransk eg og derefter seks måneder på flaske. Vinen har en intens smag af modne mørke bær og noter af krydderier og brænde. Tanninerne har en central rolle i den kraftige smag, men er pakket ind i noter af brombær. Tanninerne følger med i eftersmagen, der har strejf af sort peber og paprika. Nyd den ved 16-18°C til fx and, gås, dyrevildt og grillet/braiseret kød.

Om producenten


Gemma blev grundlagt i 1978, da den driftige vinmand Silvano Piacentini besluttede sig for at starte et nyt vineventyr i Piemonte – nærmere bestemt i Serralunga d’Alba. Piacentini købte en smuk, gammel vingård og tilføjede i 2012 en ny, moderne vinkælder, så virksomheden i dag fremstår som en komplet fusion mellem nyt og gammelt. I de bløde bakker hvor bl.a. byen Alba er placeret, ejer Gemma nu godt 25 ha vinmarker i kommunerne Serralunga og Monforte d’Alba. 65 % er beplantet med Nebbiolo, som bl.a. bruges til fremstilling af Barolo og Barbaresco.
Se mere