Vecchia Cantina

Riserva Vino Nobile di Montepulciano

Kraftig, blød og rund vin fremstillet af Sangiovese og Canaiolo, der er lagret i 30 måneder på 35-85 hl. ”bot...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

Kraftig, blød og rund vin fremstillet af Sangiovese og Canaiolo, der er lagret i 30 måneder på 35-85 hl. ”bottis” af slavonsk eg og raffineres derefter 6 måneder på flaske. I glasset er den mørk og tæt med en dybrød farve og elegant duft og smag af røde bær, tørrede krydderurter og en snert af vanilje og chokolade fra Sangiovese druerne. Tanninerne er velstrukturerede og syrebalancen flot. Blød, behagelig lang eftersmag med noter af krydderier.
Det er en god idé at dekantere vinen lidt inden servering. Sæt den på bordet ved 16-18°C og nyd den gerne til kraftige retter med dyrevildt, kalv, okse, and og stegt kød.

Om producenten


Italienske Vecchia Cantina er det største og ældste vinkooperativ i Montepulciano – og en af de største vinproducenter i Toscana. I 1960’erne og 1970’erne fungerede Vecchia Cantina som base for hele området, og i dag er deres erklærede formål altid at producere vin af høj kvalitet samt konstant at forske i forbedring af produktionen med respekt for jorden, dyrkning af vinmarkerne og behandling af druerne.
Se mere