Hvidvin

På føtex.dk har vi et bredt sortiment af hvidvine fra alle verdenshjørner. Uanset om du skal bruge en god flaske hvidvin til en lun sommeraften, eller du er på udkig efter en hvidvin til en lækker forret, finder du den her.

Vil du blive klogere på vin?

Viden om vin

Forkæl dig selv med sød og god hvidvin

Er du vild med et glas kølig og smagfuld hvidvin til maden, eller måske til en lun sommeraften på terrassen? Så finder du den bedste hvidvin her i sortimentet af føtex vine, der spænder fra sød til tør hvidvin for enhver smag. Her på siden finder du et bredt sortiment af nøje udvalgte vine, som vi løbende opdaterer, så du som vinkunde hos os altid er sikret høj kvalitet og vin til enhver lejlighed. Uanset om du er på udkig efter en let og frisk vin til sommerens varme dage eller en fyldig og kompleks hvidvin til en særlig middag, så har vi noget, der passer til dine behov. Gå på opdagelse blandt de mange forskellige muligheder her på siden, og vælg den hvidvin, der bedst matcher dine ønsker.

Let, frisk og frugtig vin

Med sin lange historie, der strækker sig flere 1.000 år tilbage fra de egyptiske, græske og romerske kulturer, spiller hvidvin en central og integreret rolle i mange aspekter af kultur, gastronomi og sociale sammenhænge i vores samfund i dag. Hvidvin produceres primært af grønne eller gule druer, men kan også produceres med røde druer, hvor skallen blot fjernes før gæringsprocessen. Vinene kan variere i smagsprofilerne - også hvis den dyrkes på samme drue, da det afhænger meget af klimaet i vinområdet og dyrkningsmetoden, men er ofte kendetegnet ved en let, frisk og frugtig karakter, der gør den velegnet til mange forskellige anledninger. 

Hvidvin fra hele verden

Hvidvin kan variere fra let og sprød til fyldig og kompleks. På føtex.dk har vi et bredt sortiment af hvidvine fra nogle af verdens bedste vinområder  – fra italiensk, fransk og spansk hvidvin til australsk, sydafrikansk og argentinsk.

Nogle af de mest populære hvidvinsdruer, du kan finde hos os, er:

Chardonnay: En af verdens mest populære hvidvinsdruer. Chardonnay fra køligere klimaer har mineralske smagsnoter og noter af æble og citron, hvor der er smagsnoter af mere eksotiske frugter i varmere klimaer.

Pinot Grigio: En lys, let og tør vin med smagsnoter af pære, æble og citron dyrket i Italien.

Pinot Gris: Dyrket i Frankrig har Pinot Gris vin en mere kompleks smagssammensætning, der stadig har frugtige smagsnoter med en anelse røget aroma. 

Riesling: En populær drue blandt mange, der kan variere let fra tør til sød med en karakteristisk syre og noter af æble, hvide blomster, honning, fersken, abrikos og mineraler. 

Sauvignon Blanc: Frisk og aromatisk drue med høj syre og smagsnoter af lime, hyldeblomst, grøn æble og stikkelsbær.

Du kan nemt finde den bedste hvidvin til dit behov ved at bruge navigationen ude i venstre side af skærmen. Her kan du vælge hvilket land og vinområde, du ønsker, at din hvidvin skal komme fra, samt vælge vin i forskellige prisklasser og med forskellig smag – herunder kraftig og krydret hvidvin, sød hvidvin og diverse tørre hvidvine. Med andre ord har vi vin for enhver smag.

Sådan vælger du den perfekte hvidvin

Mange har en foretrukken hvidvinsdrue, de altid går efter - måske en god Riesling fra Mosel? Andre er mere eksperimenterende og har flere foretrukne vine eller hvidvinsproducenter de går efter. Når du skal vælge hvidvin, kan du vælge at gå efter en vin, der passer godt til en given middagsret. Friske hvidvine såsom Sauvignon Blanc passer for eksempel godt til skaldyr og salater. Skal du servere en cremet pastaret eller grillet fisk, vil en Chardonnay med mere kraft gøre sig godt.

Skaldyr: Prøv en sprød Sauvignon Blanc til Østers, rejer eller en let fiskeret.

Fjerkræ: En fyldig Chardonnay vil være god til grillet kylling eller kalkun.

Salater: En let og frisk Pinot Grigio er perfekt til grønne salater og sommerretter.

Oste: Hvidvin er en fremragende ledsager til mange oste herunder gedeost og brie.

Asiatisk og sushi: Lette hvidvine med aromatiske smage egner sig godt til asiatisk mad. Prøv f.eks med en Riesling til thailandsk eller vietnamesisk madlavning og en god Sauvignon Blanc til Sushi. 

Generelt er hvidvine meget alsidige, og de er derfor velegnet til en bred vifte af retter - også retter hvor mange måske ville foretrække en rødvin til. Den lette og friske og ofte frugtige smagsprofil gør, at du let kan sammensætte den med enhver ret.

Køb vin til middagen online på føtex.dk

Uanset om du søger billig hvidvin, eller du er villig til at betale lidt ekstra for en god hvidvin af højeste kvalitet, kan du finde den bedste vin her. Vi har samlet et bredt udvalg til skarpe føtex priser, så du altid har mange forskellige varianter at vælge imellem. Se hele vores sortiment her, og bestil en eller flere flasker hvidvin hjem i dag med levering til din bopæl eller til dit nærmeste varehus. Vi glæder os til at modtage din bestilling inden længe!

Husk at du ved køb af vin hos os får ubegrænset returret og mulighed for at bytte i din lokale butik. Har du købt for mange vin til festen? Så kan du ligeledes nemt returnere dem i en føtex butik - det er smart!