Vin fra Aveleda

Kvalitetshvidvin med hjælp fra Vin-professor

Aveleda er en familieejet vingård fra 1870, der kombinerer tradition og innovation for at skabe nogle af Portugals bedste topvine. Husets hvidvine har således høstet en hær af internationale priser.
 

Hjælp fra vin-professor

Man har investeret målrettet i forbedringer af mark- og druekvalitet, og forsker i netop dette område med støtte fra Denis Dubordieu, berømt ønologi-professor og verdensanerkendt ekspert i hvidvine fra Bordeaux Universitet. Dette arbejde har gjort Aveleda til Portugals førende og største producent af kvalitetshvidvine. Husets i alt 205 hektar marker, der ligger mellem 200 og 400 meter over havet overflade, i hjertet af Vinho Verde-regionen.
 

Ny bæredygtig filosofi

I forbindelse med rekonstruktionsarbejdet af vinmarkerne over de seneste 15 år har man gentænkt hele grundfilosofien bag vinproduktionen, og fokuserer i dag målrettet på kontinuerligt at forbedre den bæredygtige biodiversitet i markerne. Man benytter sig af moderne teknikker til at genskabe økosystemerne og forskelligheden i flora og fauna. Af druesorter arbejder man med de lokale Vinho Verde-sorter Loureiro, Ferñao Pires, Alvarinho, Trajadura, Arinto og Azal. Læs mere om vinlandet Portugal her