Fonseca

Familien Fonseca er forbilledet for bæredygtig produktion af vin

Den visionære og nytænkende Fonseca-families vineventyr begyndte i 1834 med ambitionen om at skabe et moderne vinhus, som var tro mod regionens oprindelse og kulturarv. I dag er det sjette generation af familien, der styrer det efterhånden ret store foretagende.

Man startede produktionen på Setúbal-halvøen, hvor familiens hovedsæde og største vinmarker stadig ligger, men har i dag også besiddelser i Alentejo og Duoro. Markerne på Setúbal ligger fordelt over flere forskellige gårde – eller ”quinta”, som de kaldes på portugisisk.
 

Bæredygtig produktion

Fonseca er foregangsmænd i bæredygtig vinproduktion. Således investerede man store summer i dette område før nogen andre, og står i dag som det ypperste forbillede på, hvor langt man kan nå med nytænkning og dedikation.

En af husets bedst sælgende vine er samtidig en af de første, man overhovedet begyndte at producere. Fonseca skabte nemlig Periquita-vinen helt tilbage i 1850, hvilket gør det til Portugals ældste rødvinsmærke.
 

Druer og vin

Netop Periquita er lavet på den lokale drue Castelão, der spiller en stor rolle i familiens historie. Derudover producerer man også på andre lokale druer som de hvide Moscatel de Setúbal, Arinto, Verdelho, Alvarinho, Viosinho og Loureiro samt de røde Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, Jaen, Touriga Nacional og Alfrocheiro. Læs mere om vinlandet Portugal her