Vin fra Fonseca

Familien Fonseca er et forbillede for produktion af vin

Den visionære og nytænkende Fonseca-families vineventyr begyndte i 1834 med ambitionen om at skabe et moderne vinhus, som var tro mod regionens oprindelse og kulturarv. I dag er det sjette generation af familien, der styrer det efterhånden ret store foretagende.

Man startede produktionen på Setúbal-halvøen, hvor familiens hovedsæde og største vinmarker stadig ligger, men har i dag også besiddelser i Alentejo og Duoro. Markerne på Setúbal ligger fordelt over flere forskellige gårde – eller ”quinta”, som de kaldes på portugisisk.
 

Portugals ældste rødsvinsmærke

En af husets bedst sælgende vine er samtidig en af de første, man overhovedet begyndte at producere. Fonseca skabte nemlig Periquita-vinen helt tilbage i 1850, hvilket gør det til Portugals ældste rødvinsmærke.
 

Druer og vin

Netop Periquita er lavet på den lokale drue Castelão, der spiller en stor rolle i familiens historie. Derudover producerer man også på andre lokale druer som de hvide Moscatel de Setúbal, Arinto, Verdelho, Alvarinho, Viosinho og Loureiro samt de røde Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, Jaen, Touriga Nacional og Alfrocheiro. Læs mere om vinlandet Portugal her