Hawke’s Bay

Hawke’s Bay er den mest solrige vinregion på New Zealand med klimatiske faktorer og jordbundstyper, der adskiller sig fra dem, man ellers ser på New Zealand. Det betyder, at det er nogle helt særlige vinsorter, der brillerer her.

Jordskælvsregion skaber vine på solkraft

Hawke’s Bay, som ligger i bugten af samme navn på østkysten af den nordlige ø, er kendt som en af New Zealands absolutte topregioner. Udover sine vine er regionen også kendt for at være det sted i New Zealand med mest seismisk aktivitet. Faktisk har mere end 50 alvorlige jordskælv hærget regionen siden 1800-tallet. Regionen er New Zealands næststørste efter Marlborough. Der er i dag en meget stærk vinturisme i området med små 5.000 hektar vinmarker i alt, og vin er en naturlig del af områdets identitet.

Solrig vinregion - andre druesorter

I Hawke’s Bay er der plantet meget Merlot, Syrah, Malbec og Cabernet Sauvignon, som ofte blandes i Bordeaux-lignende vine. Af hvide sorter finder vi Pinot Gris, Chardonnay og selvfølgelig nationaldruen Sauvignon Blanc. Læs mere om vores udvalgte newzealandske vinhuse her: Kim Crawford og Mount Edward.