Blog - uge 37

Undurraga

Chilensk pionérånd og fransk ekspertise
Undurraga blev stiftet i 1885 ud fra idéen om, at det kræver en solid kombination af erfaring og innovationslyst at skabe nogle af Chiles bedste vine. Man ansatte derfor tidligt en dygtig, fransk vinmager til at hjælpe i kælderen. Før det, havde man allerede vist smag for Frankrig, da man fik hjælp af franske landskabsarkitekter til at tegne den smukke vingård.

Mere end 100 års eksport
Undurragas seriøsitet og internationale præg indebar, at de var nogle af pionererne indenfor chilensk vineksport, og allerede i 1903 sendte vinhuset de første kasser Pinot Noir nordpå til USA. I 1960 eksporterede de til mere end 60 markeder, og i 1975 begyndte Undurraga, meget visionært og forud for sin tid, produktionen af mousserende vine – noget vinhuset fortsat satser meget stærkt på.
Undurraga har med den fokuserede satsning på eksport formået at overleve diverse politiske og økonomiske kriser i landet igennem tiderne. Desuden har de siden starten investeret kraftigt i organisk vækst ved køb af mere jord for at sikre, at produktionen altid kan matche den stigende efterspørgsel.

Nye marker, ny produktion
I 2007 investerede man i en ny og moderne kælder designet til produktion af topvine. Samtidig udvidede man markarealet med 900 hektar til de nu sammenlagt 1.800 hektar marker beliggende i flere af Chiles topregioner - bl.a. Maipo Valley, Alto Maipo Valley, Leyda Valley, Coastal Maipo, Colchagua Valley, Almahue Valley og Maule Valley.
Alle disse områder blev udvalgt med henblik på at kunne skabe en bred vifte af kvalitetsvine, der udtrykker deres specifikke terroir og druesorter.
Dette nye fokus på terroir-drevne topvine, der blandt andet sælges under navnet ”T.H. eller Terroir Hunter”-serien, er et klart tegn på, at Chile som vinland er ved at blive ”voksen”, og flere og flere vine derfra vinder international anerkendelse for virkelig flotte, seriøse vine med stor personlighed og tydeligt fingeraftryk fra både terroir og vinmager.

Internationale sorter, der med tiden bliver lokale
Som et naturligt resultat af arbejdet med unikke lokaliteter og terroirs får man også en større og større forståelse for hvilke sorter, der yder bedst hvor, og her taler vi i kvalitet – ikke kvantitet.
Chile er primært beplantet med franske sorter som Carmenere, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc. Disse står bag vine, der tidligere ofte var ret så kønsløse i udtrykket og reelt set kunne komme hvor som helst fra, men i dag ser vi et langt større fokus på terroir-udtryk i vinene. Vine, man kan smage, hvor kommer fra. Vine med personlighed og karakter.
Det er netop dette fokus, som Undurraga klart har været med til at promovere, og de har på den måde også bidraget til Chiles vinsucceshistorie.