Lindemans

Lindeman’s


Den visionære doktor!
Historien om Lindeman’s er fortællingen om pioneren Henry Lindeman, der blev født tilbage i 1811 i Surrey, England. Efter at have studeret medicin ved det berømte St. Bartholemew’s Hospital i London, rejste han ivrigt rundt i Europas vinregioner og blev forelsket i vindyrkningens kunst.

I 1840 besluttede han sig for at søge nye horisonter, og sammen med sin kone Eliza steg han på et dampskib med kurs mod Australien. Allerede efter tre år plantede Dr. Lindeman de første vinstokke på gården Cawarra, dybt inde i Hunter Valley, der i dag er en af Australiens mest berømte vinregioner. Han plantede Riesling, Verdelho og Syrah, der var nogle af hans yndlingssorter fra Europa, ligesom han byggede et lille vineri efter europæisk forbillede, hvor han kunne lagre vinene, indtil de var klar til at blive solgt.

Ulykken rammer
Blot syv år senere satte en pyroman ild til gården, hvor alt brændte ned til grunden. Det skulle dog ikke stoppe Dr. Lindeman. Han ville genetablere sin vinproduktion og for at tjene nok penge, tog han et job som læge ved en lokal guldmine. I 1855 stod det smukke, nye stenhus færdigt på Cawarra-gården, og han flyttede ind sammen med sin kone og deres 10 børn!

Den første eksport
Allerede efter tre år eksporterede Dr. Lindeman de første flasker vin til England, og man kunne for første gang åbne en flaske Lindeman’s Cawarra Claret uden for Australien. Herfra gik det stærkt, og han vandt en meget betydningsfuld pris på den store internationale udstilling i London i 1862. I de følgende år udstillede han sine vine globalt og vandt et utal af præmier, og denne berømmelse var begyndelsen på den imponerende vinforretning, vi i dag kender som Lindeman’s.

Stor efterspørgsel
Med en stigende efterspørgsel fra både de lokale vindistributører og de internationale markeder var druerne fra hans egne marker ikke længere nok, så han begyndte at indkøbe druer på tværs af regionen. Hans ukuelige jagt efter kvalitet hjalp ham til at højne den generelle kvalitet i regionen, og man ser ham i dag som en af grundlæggerne af Hunter Valley og som en meget vigtig faktor for regionens berømmelse.

Dét at han brugte druer fra forskellige sorter og fra mange forskellige marker, gjorde, at han på tværs af årgange, altid formåede at producere kvalitetsvine. Samtidig begyndte han også at købe druer fra andre vinregioner, og på denne måde kunne han producere en lang række forskellige vine for at tilfredsstille et voksende samt både tørstigt og krævende publikum.

Familiens utrættelige pionérånd.
Dr. Lindeman døde som 70-årig i 1881 hjemme på Cawarra-gården, men hans sønner drev dygtigt forretningen videre i faderens ånd. Drevet af en utrættelig lyst til at producere vin fra ikke blot Hunter Valley, opkøbte de også land i Barossa Valley, Coonawarra, Padthaway, Clare Valley og Corowa. De udvidede familiens jordbesiddelser voldsomt over de næste årtier, og i 1956 blev Lindeman’s den officielle leverandør til de Olympiske Lege i Melbourne.

Lindeman’s er i dag et af verdens mest kendte og vellidte brands, og der åbnes årligt 80 millioner flasker Lindeman’s vin i over 100 forskellige lande!